Het verloop van een assessment en development center:

1 De voorbereiding

Je krijgt van ons tijdig alle nuttige informatie (locatie, tijdstip, duurtijd) per mail toegestuurd. We nemen vooraf telefonisch contact op om je goed te informeren en te luisteren naar jouw vragen of bedenkingen. Vooraf kan je al enkele persoonlijkheidsvragenlijsten van thuis uit online invullen. Zo kunnen we de dag zelf ons focussen op de oefeningen en gesprekken. 

2 Een persoonlijke ontvangst en uitgebreide informatie

Onze medewerkers zorgen voor een persoonlijk onthaal waarbij we uitgebreid tijd nemen om het assessment en de dagindeling toe te lichten. We vinden het belangrijk dat je met een gerust gevoel kan starten

3 De assessment oefeningen

Elk assessment center is opgebouwd uit meerdere oefeningen. Het soort oefeningen, de volgorde en de duurtijd kan variëren in functie van het vooropgestelde profiel.
Voor elke oefening krijg je steeds voorbereidingstijd. En tijdens het assessment center kan je met al je vragen steeds bij ons terecht.

4 Nabespreking en uitdieping

We voorzien veel ruimte en tijd voor persoonlijke toelichting en reflectie. Tijdens het interview bespreken we al jouw bedenkingen. Op die manier kan je nog zaken vervolledigen en nuanceren. Nadat je bericht hebt gehad van de werkgever over het resultaat, maken we graag tijd vrij voor een feedbackgesprek.

Hoe kan ik me voorbereiden? 

Een echte voorbereiding kan je niet maken, omdat we vooral belang hechten aan wie jij bent als persoon en wat je belangrijk vindt in een job. Jezelf zijn is dus de boodschap. We willen alvast enkele mogelijke twijfels of bedenkingen bij je wegwerken: 

Acteren?

De oefeningen hebben tot doel concreet observeerbaar gedrag naar boven te halen. Je wordt dus niet beoordeeld op hoe goed je toneel speelt, maar wel op je concrete gedrag. We vinden het daarbij vooral belangrijk dat je je toont zoals je echt bent

Fictie versus realiteit?

De assessmentoefeningen spelen zich af in een fictieve context. Dit om een gelijkwaardige beoordeling te kunnen garanderen, onafhankelijk van je voorkennis.

Aanwezigheid van assessoren

Het is natuurlijk altijd wat intimiderend als er meerdere personen aanwezig zijn die je observeren. Dat hoort er echter bij en heeft vooral een objectieve en grondige evaluatie tot doel.