Inhoudelijk is het online assessment op dezelfde manier opgebouwd. Zowel de persoonlijkheidsvragenlijsten, aanlegproeven, de simulatieoefeningen als het diepgaand interview kunnen van op afstand worden uitgevoerd.

Hoe verloopt het assessment?

De deelnemer krijgt vooraf informatie over het online assessment en hoe dit concreet zal verlopen. Op die manier kan hij zich een voorstelling maken van wat hem te wachten staat. Tevens worden een aantal praktisch zaken afgetoetst: beschikt de deelnemer over de nodige apparatuur, is hij vaardig met de computer, heeft hij een rustige werkomgeving ter beschikking, etc? Op elk moment wordt de deelnemer gerustgesteld zodat hij in volle vertrouwen het assessment tegemoet kan kijken.   

Het assessment verloopt via een online platform. De deelnemer hoeft zich niet ongerust te maken want de coach gidst hem door het volledige proces. De verschillende oefeningen staan klaar in het digitaal portaal en deze worden stap voor stap afgewerkt. Zoals steeds eindigt het assessment met een diepte-interview. Lees hier onze tips om je voor te bereiden op een online video gesprek

Kan iedereen deelnemen aan een digitaal assessment?

In principe wel. Het allerbelangrijkste is dat de deelnemer er zich goed bij voelt zodat hij in staat is om optimaal te presteren en zichzelf kan zijn. We toetsen voordien steeds de digitale vaardigheden van de deelnemer om te peilen of hij in staat is om het het online assessment comfortabel te doorlopen.

Wat zijn de belangrijkste technische voorwaarden? 

Een deelnemer dient te beschikken over een rustige werkruimte in de thuisomgeving waar hij niet gestoord zal worden. Ook een computer of laptop met een degelijke internetverbinding dient voor handen te zijn. Daarnaast dient de persoon te beschikken over een webcam en microfoon, wat tegenwoordig standaard in een laptop aanwezig is. 

Ervaringen

“Waar Hura zich in onderscheid met andere bureaus is de meer persoonlijke, mensgerichte aanpak gebaseerd op een goede analyse door middel van de gebruikte testmethodes.”
Technical Manager

Lees meer

“De consultants van Hura luisteren heel goed naar de persoon die je bent en proberen tips te geven hoe je jezelf kan verbeteren.”
Procesverantwoordelijke productie

Lees meer
Heilig Graf voorsprong op morgen logo

“We doen regelmatig beroep op de diensten van Hura, en we zullen dat in de toekomst zeker nog doen!”
Hilde - Algemeen directeur

Lees meer
Frank - HR-Manager

“Wat mij telkens opvalt, is de openheid en het professionalisme waarmee Hura kandidaten benadert."
Frank - HR-Manager

Lees meer

Ontvang je graag meer info over een online assessment?

Wij geven je graag wat extra toelichting. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op