Hoe gaat een profielscan in zijn werk?

Inzichten vanuit de persoonlijkheidsvragenlijsten (waaronder een Lumina Spark) en een diepte-interview met één onze assessoren bieden de juiste basis voor het overzichtsrapport. 

Het proces van een ‘Profielscan’ verloopt efficiënt en snel. Het kan ter plaatse in onze kantoren of online georganiseerd worden. Hierdoor kunnen we snel schakelen en is ook de tijdsinvestering voor de kandidaat minimaal:

Het proces

 • Afname Lumina-profiel en werkmotivatievragenlijst (online)

 • Diepte-interview met deelnemer (fysiek of online)

 • Opmaak overzichtsrapport

 • Terugkoppeling naar de klant: delen van feedback

De voordelen en meerwaarde op een rijtje?

 

Naast een genuanceerd inzicht in een kandidaat ter ondersteuning in een selectie, biedt de profielscan ook tal van andere voordelen:

 • Onboarding van nieuwkomers: belangrijke info over de ontwikkelpunten, ondersteunings- en begeleidingsnoden van de kandidaat, zijn loopbaanverwachtingen, etc.
 • Positieve ervaring voor de kandidaat: de profielschets is niet oordelend, het geeft inzichten waarmee de medewerker aan de slag kan
 • Tijdswinst: kleinere tijdsinvestering voor de kandidaat (+/- 2 uur) en voor de klant.
 • Snel schakelen: op korte termijn in te plannen en snelle feedback
 • Sterk signaal als werkgever: je toont aan dat je belang hecht aan de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers, waarmee je je op de kaart zet als organisatie in een war for talent. 

Wil je graag meer?

Ben je op zoek naar een diepgaande screening van de persoonlijkheid van een kandidaat en een aantal specifieke competenties? Wil je meer inzicht in het gedrag van personen aan de hand van simulatieoefeningen? Of wil je een effectieve eindconclusie en een duidelijk advies?

 • Met een assessementcenter krijg je een duidelijk en objectief eindadvies over de fit tussen jouw kandidaat, de functie en je organisatie. Dit op basis van wetenschappelijke tools, gemeten gedragingen en specifieke competenties
 • Een developmentcenter brengt het groeipotentieel in kaart en vormt daardoor een uitstekende basis voor een persoonlijk ontwikkelingstraject.

Ervaringen

“Waar Hura zich in onderscheid met andere bureaus is de meer persoonlijke, mensgerichte aanpak gebaseerd op een goede analyse door middel van de gebruikte testmethodes.”
Technical Manager

Lees meer

“De consultants van Hura luisteren heel goed naar de persoon die je bent en proberen tips te geven hoe je jezelf kan verbeteren.”
Procesverantwoordelijke productie

Lees meer
Heilig Graf voorsprong op morgen logo

“We doen regelmatig beroep op de diensten van Hura, en we zullen dat in de toekomst zeker nog doen!”
Hilde - Algemeen directeur

Lees meer
Frank - HR-Manager

“Wat mij telkens opvalt, is de openheid en het professionalisme waarmee Hura kandidaten benadert."
Frank - HR-Manager

Lees meer

Wil je meer informatie over een Quick Scan?

Wij helpen je graag verder!
Neem contact op met Leen voor een vrijblijvend gesprek.

Neem vrijblijvend contact op