3master

3Master zet in op teamcoaching om samenwerking te versterken

Scholengroep 3Master uit Kasterlee organiseert secundair en basisonderwijs voor leerlingen met een beperking of leer- en ontwikkelingsproblemen. Op de campus bevindt zich eveneens een internaat. “Alle leerlingen vinden hier een plek,” licht Algemeen directeur Annelies Vandecruys toe. “Een geëngageerd team van gespecialiseerde leerkrachten en verschillende paramedici begeleidt onze leerlingen met groot inlevingsvermogen.”

“Na een reeks beleidswissels in onze basisschool vlotte de onderlinge samenwerking niet altijd even goed tussen de verschillende teamleden. We vinden het belangrijk dat onze mensen goed in hun vel zitten. Ze gaan immers samen aan de slag om voor elke kind een oplossing op maat te vinden, aangepast aan zijn of haar individuele behoeftes. We hadden reeds goede ervaringen met Hura en vroegen hen daarom om ondersteuning.”

Groeien als team

“Gijs van Hura heeft echt goed werk geleverd,” vertelt Annelies. “De groep was erg sceptisch, maar hij is een erg authentiek persoon. Door zijn unieke stijl wist Gijs snel het vertrouwen van de medewerkers te winnen. Hij reikte technieken en modellen aan, waarmee iedereen meteen mee aan de slag kon. Ze gaan na hoe je persoonlijk in elkaar zit en leren je kijken naar de kwaliteiten van de ander. Dit gaf iedereen de mogelijkheid om persoonlijk te groeien en anderen beter te begrijpen. Daardoor is er nu meer lucht in het team om samen problemen op te lossen.”

“Na afloop van het traject was het merendeel van de medewerkers enthousiast. De nieuwe vaardigheden maken hen niet alleen sterker op professioneel vlak, maar helpen hen ook in het dagelijks leven. Dat is ook nodig, omdat de samenstelling van het team elk jaar verandert. Maar ik merk hoe onze mensen sterker zijn geworden. Ze hebben heel hard gewerkt en zijn klaar om samen verder te gaan.”

“Hura voelt voor elk project heel goed aan wat er precies nodig is en zet hiervoor de juiste expert in. Daardoor is de kwaliteit erg hoog. Ze verrichten maatwerk en daarom zullen we ze in toekomst zeker nog contacteren.”

 

Op zoek naar een individuele coaching voor een medewerker of een in company opleiding?

Neem vrijblijvend contact op