“Outplacement was voor mij een zeer positieve ervaring. Ik kan het iedereen aanraden.”

Agnes Laeremans: “Ik werd ontslagen bij de sluiting van de kledingzaak waar ik werkte. Omdat ik 54 jaar was, kreeg ik outplacement aangeboden. Daar had ik aanvankelijk niet veel zin in. Ik wilde liever met rust gelaten worden. Achteraf heb ik mijn mening herzien en me positief opgesteld. Het feit dat Johan zoveel tijd en energie in mijn begeleiding stak, heeft daar ongetwijfeld toe bijgedragen.”

Agnes Laeremans: “Samen met hem heb ik mijn professionele toekomst uitgestippeld. Eerst wilde ik het eens proberen in de sociale sector, maar daar lagen geen kansen voor iemand met een diploma snit en naad. Daarom ben ik teruggekeerd naar de verkoop. Ik was de verkoop van vrouwenkleding een beetje beu en wilde het eens in de mannenmode proberen. Samen met Johan heb ik verschillende gerichte cv’s opgesteld en verstuurd. En ik heb al snel een nieuwe job gevonden, in een winkel voor mannenmode.”

Agnes Laeremans: “Outplacement was voor mij een zeer positieve ervaring. Ik kan het iedereen aanraden. Dankzij het outplacement heb ik steeds het gevoel behouden dat ik er nog bij hoorde. Dat ik nog niet te oud was voor de arbeidsmarkt. Bovendien heeft outplacement me bewust gemaakt van bepaalde kwaliteiten, bijvoorbeeld dat ik over een groot inlevingsvermogen beschik en dat ik een ‘doorduwer’ ben. Ondertussen heb ik een aantal computerlessen gevolgd en zou ik me graag nog verder bijscholen. Liefst via kortetermijnopleidingen. Dat zijn voor mij serieuze inspanningen, maar die passen perfect bij de weg die ik via outplacement ben ingeslagen.”

Meer weten over outplacement en ons aanbod?

Neem vrijblijvend contact op