Bert Vreys

“Zonder Hura had ik deze functie nooit kunnen hebben. Daar ben ik nu van overtuigd.”

Mijn ontslag was niet zo’n fijn moment. We voelden al langer dat de zaken niet zo goed gingen en dat beloftes van de directie niet werden ingevuld. De crisis heeft de sluiting van het bedrijf versneld en net voor de zomervakantie zat ik zonder job. Ik dacht dat ik als vertegenwoordiger in de ‘doe-het-zelf’-branche wel snel aan een nieuwe job zou geraken en heb dus eerst een beetje van de vakantie geprofiteerd. Daarna stond Hura klaar om me op te vangen. Gelukkig maar, want het solliciteren ging niet zo vlot als gedacht.

De eerste sollicitatiegesprekken liepen telkens op een sisser af. Ik had avondstudies automechanica gedaan en besloot om van sector te veranderen. Ik mikte echt op een job in de autobranche, maar niemand leek geïnteresseerd. Samen met mijn coach heb ik een analyse gedaan van mijn sollicitatiegesprekken. Bleek dat ik mijn studies automechanica en mijn ervaring met auto’s te weinig op de voorgrond plaatste. Ik dacht dat dat niet hoefde omdat het toch in mijn cv stond, maar dat bleek tijdens sollicitatiegesprekken niet te volstaan. Mijn coach wees me er op dat ik dat juist wel moest doen en die kwaliteiten volop uitspelen. Wat ik dan ook ben beginnen doen.

Openhartige feedback

Soms was ik ook een beetje te nonchalant. Zo vroeg ik op een bepaald ogenblik aan een rekruteringsverantwoordelijke wat zij van mijn sollicitatiegesprek vond. Ze vertelde me rechtuit dat ze mij niet gemotiveerd genoeg vond. Dat begreep ik niet. Tot ik het aan Leen vroeg. Zij antwoordde openhartig dat ik haar die indruk ook gaf, terwijl ik toch heel actief op zoek was en echt vooruit wilde. Leen adviseerde me dat ook te vertellen tijdens mijn gesprekken. Dat heb ik dan in mijn volgende sollicitatiegesprekken gedaan en de positieve feedback volgde al gauw.

CV aanpassen

Leen heeft in het begin van de begeleiding gepolst naar mijn interesses en favoriete bezigheden. Ik doe graag ‘sales’, omdat het contact met de klanten en het servicegerichte van die job me erg liggen. Bij het begin van de outplacementbegeleiding moest ik haar mijn sollicitatiebrief presenteren. Uit de feedback van Leen bleek dat mijn interesses, mijn kwaliteiten en wat ik graag doe of wil doen, onvoldoende naar boven kwamen. Ik heb dan ook mijn cv en sollicitatiebrief in die zin aangepast.

Nagel op de kop

Zonder Hura had ik deze functie nooit kunnen hebben. Daar ben ik nu van overtuigd. Leen heeft nochtans aan mij een kritische klant gehad. Ze heeft tijdens de begeleiding mijn sterkste kanten naar boven gebracht en ze heeft me geholpen om beter op mijn zwakkere punten te letten. Leen brengt haar boodschap op een zeer eenvoudige, duidelijke en simpele manier over en slaat daarbij steeds de nagel op de kop. Meer zelfs, wat ik tijdens de outplacementbegeleiding geleerd heb, gebruik ik vandaag nog steeds in mijn nieuwe functie bij Michelin.

Meer weten over outplacement en ons aanbod?

Neem vrijblijvend contact op