Joeri Blommaerts: “In januari 2018 kregen we van onze werkgever te horen dat de DHL-vestiging in Meer tegen het einde van het jaar zou sluiten. Dat was een zware klap voor mij die ik maar moeilijk te boven geraakte. Ik zat vol woede en frustratie. Daardoor had ik niet de energie om actief op zoek te gaan naar een nieuwe job. Maar dankzij Hura heb ik toch de klik kunnen maken. Zij hebben mij fantastisch begeleid en nog voor mijn contract afliep, kon ik reeds bij een nieuwe werkgever tekenen.”

Hoe verliep de kennismaking met Hura?

“In het najaar van 2018 werd er een voortraject voorzien. Op deze manier werd erg duidelijk wat er ons te wachten stond en wat er van ons gevraagd werd. Heel wat collega’s hadden al tientallen jaren niet meer gesolliciteerd. Die zaten dus, net als ik, met veel vragen. Daarnaast was er ook een intakegesprek waar we ons eigen verhaal konden doen. Dat was voor mij een grote geruststelling, het gevoel van ‘Het komt wel in orde’. Tot slot heeft Hura ook een jobbeurs georganiseerd met firma’s uit de regio die actief op zoek waren naar nieuwe collega’s. Heel interessant en nuttig.”

Waarmee heeft Hura je vooral geholpen?

“Voor mij was het belangrijk om enerzijds alle sollicitatiedocumenten op orde te hebben. Anderzijds wou ik toch ook wel voorbereid zijn op de gesprekken met mogelijke nieuwe werkgevers. Met beide zaken heeft Hura uitstekend geholpen. Ik kreeg het juiste advies om mijn CV aantrekkelijk voor te stellen, begeleid met een enthousiaste motivatiebrief. Johan Maes was hierbij een prima coach. Maar ook de voorbereidende gesprekken richting een sollicitatie waren helemaal op maat. Ik had toen echt het gevoel dat ik klaar was om mijn kans te wagen. En met succes. Nog voor mijn contract afliep bij DHL kon ik aan de slag bij IOK Afvalbeheer in Beerse. Helemaal op mijn lijf geschreven. Ik zou het zelfs een stap vooruit durven noemen. Dat had ik een jaar geleden nooit kunnen denken. En vooral, dat was me alleen nooit gelukt.”

Hoe kijk je nu terug op de samenwerking?

“Hura was voor mij een fantastische partner in deze zoektocht. Erg betrokken en met een persoonlijke aanpak. Ik was helemaal geen nummer. Dat heb ik zeer geapprecieerd. “ 

Wil je meer weten over outplacement?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

Neem contact op