Sarah werkte als assistent filiaalmanager bij Brantano toen er plots een einde kwam aan haar job. Het voelde als een klop van de hamer maar toen outplacement werd aangeboden, zag ze het als een kans om zichzelf opnieuw uit te vinden. Na het faillissement van Brantano kon ze vrij snel aan de slag bij de overnemer van het bedrijf. Ze kreeg de functie van assistent storemanager, een soortgelijke rol als degene die ze bij Brantano had. Op het eerste zicht verliep haar nieuwe werksituatie vlot. Toch moest Sarah wennen aan de andere werkcultuur bij de overnemer en aan de samenwerking met haar leidinggevende die een heel andere stijl hanteerde dan ze gewend was. Dankzij de steun en opvolging van haar outplacementcoach Katrin raakte ze toch redelijk vlot ingewerkt.

 

“Ik had op persoonlijk vlak wat tegenslagen te verwerken. Mijn coach Katrin was op de hoogte van mijn privésituatie en bij haar kon ik terecht met mijn onzekerheden en met wat er binnenin mij leefde. Omdat het thuis wat minder ging, voelde ik een grote nood om mij waardevol te voelen op de werkvloer.”

 

Na verloop van tijd begon het toch te schuren en Sarah twijfelde of deze job wel bij haar paste. De grote verantwoordelijkheid, de lange dagen, het weekendwerk en de andere werkcultuur gaven haar niet echt de voldoening waarnaar ze verlangde.

Tijdens het outplacement had ze haar sterke punten, valkuilen, waarden en drijfveren in kaart gebracht. Daaruit bleek dat klantgericht werken haar talent en prioriteit was.

 

“Ik hou ervan om heel klantgericht te werken. Ik ben een sociaal persoon en mensen helpen geeft mij het meeste voldoening. Dat is voor mij belangrijker dan een verantwoordelijke functie. Dankzij outplacement kreeg ik meer inzicht in mijn kwaliteiten en waarden.”

 

Sarahs coach legde haar voor of werken binnen HR misschien iets voor haar zou zijn. Het zou volgens haar goed aansluiten bij haar talenten en waarden. Met de hulp en steun van haar coach besloot ze haar kans te wagen en spontaan te solliciteren bij een interimkantoor als junior HR consulent. Het sollicitatieproces verliep vlot en na het doorlopen van de verschillende rondes werd Sarah aangenomen bij een interimkantoor met een vast contract. Ze kwam eerst terecht in een kantoor waar ze zich niet zo goed voelde, maar ze wilde niet te snel opgeven. Op advies van haar coach bekeek ze ook enkele mogelijkheden om zich online bij te scholen. Na verloop van tijd werd ze overgeplaatst naar een ander kantoor, daar voelde ze zich meteen thuis en kreeg ze ook de mogelijkheid om andere ervaringen op te doen en opleidingen te volgen.

 

“Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe stap en met de kansen die ik krijg. Zelfs mijn omgeving merkt op dat deze job me als gegoten zit. Het helpen van mijn klanten aan werk geeft mij veel voldoening en ik krijg er appreciatie voor. Als ik kijk naar de toekomst, wil ik me focussen op het begeleiden van mensen.

Zonder outplacement had ik deze stap in een compleet nieuwe richting niet durven zetten.”

Sarah