“De gesprekken met Linda waren erg hartelijk en hebben mij de juiste weg gewezen.”

Na 25 jaar dienst ging de werkgever van Christa in vereffening en verloor Christa hierdoor haar job. Christa was binnen de administratie het manusje-van-alles en het leek dan ook logisch dat ze op zoek ging naar een job die daarmee in lijn zou liggen. Maar ondertussen is niets minder waar.

Christa Beutels: “Ik was een paar jaar voor het faillissement gestart met enkele modules in de opleiding tot kapster. Puur als hobby. Maar na mijn ontslag zag ik daar ook wel mogelijkheden in. Ik kende echter niets van het ondernemerschap. Dus twijfelde ik en dacht dat het misschien toch beter was terug een bureaujob te zoeken. Dankzij de gesprekken met Hura durfde ik de sprong toch te wagen.”

Hoe verliep jouw traject bij Hura?

“De vele babbels die ik had met Linda hielpen mij in eerste instantie door mijn verwerkingsproces. En dat was echt wel nodig, een luisterend oor. Op zich hadden we dat ontslag wel zien aankomen, het ging echt niet goed met de zaak, maar we waren uiteindelijk toch nog verrast dat het zo snel ging. En 25 jaar engagement zet je niet zomaar opzij. Mijn verhaal dan kunnen doen, deed veel deugd. Langzamerhand schoven we dan op richting een nieuwe job zoeken. Ik begon me ook meer en meer te informeren over de mogelijkheden als zelfstandige kapster. Hura heeft me ook hier op weg gezet richting bijkomende opleidingen en bijvoorbeeld het prestarterstraject bij Unizo. Ik kwam meer te weten over ondernemingsplannen, subsidies voor beginnende ondernemers en verdiepte me ook in zaken zoals sociale media om mijn nieuwe zaak op de juiste manier in de kijker te zetten. Begin oktober ging ik dan echt van start.”

Hoe gaat het ondertussen met je zaak?

“Prima. 1 juli start ik zelfs in hoofdberoep. Dat had ik vorig jaar nooit durven dromen. We hebben ons huis deels omgebouwd zodat ik de zaak aan huis heb. Ik ben echt tevreden. Het is best heavy om alle bordjes in de lucht te houden maar ik geniet er 100% van. Zonder de steun van Hura had dit nooit gelukt. Maar ik moet hier zeker ook de VDAB vermelden, Unizo en de Vlaamse Overheid. Zij hebben er allemaal mee voor gezorgd dat ik de stap heb gezet en mijn cliënteel gestaag zie groeien. En daar ben ik erg dankbaar voor.”