“Ik had echt het gevoel dat ik professioneel, correct en vertrouwelijk naar waarde geschat was.”

‘Ik werd weerhouden na sollicitatiegesprekken en uitgenodigd voor een assessment. Hura nam snel telefonisch contact op en maakte onmiddellijk een afspraak. Tijdens dit korte, aangename gesprek werd ik duidelijk en correct geïnformeerd betreffende de doelstellingen en verwachtingen van het assessment. Vervolgens ontving ik een mail met de nodige informatie. Hierbij kreeg ik ook de links naar de websites waar ik enkele voorbereidende testen kon afleggen. Deze testen namen behoorlijk wat tijd in beslag. Hiermee werd ook onmiddellijk duidelijk waar de spreekwoordelijke lat gelegd werd.

D-day! Ik werd gemoedelijk, maar professioneel onthaald in het bedrijfsgebouw en naar een lokaal geloodst met grote ramen die een open blik mogelijk maakte op de omgeving. Deze blik vormde de achtergrond tijdens twee testen met pc, onder tijdsdruk. Voorafgaand werd ik rustig en duidelijk geïnformeerd. In deze setting kon ik optimaal presteren. Voor het rollenspel kreeg ik voldoende tijd om me voor te bereiden. Nu steeg de spanning bij mij gevoelig. Elk woord, elke blik, elke beweging werd geregistreerd. Het bijna twee uur durende gesprek achteraf vormde voor mij een erg intense ervaring. Ik werd geconfronteerd met de resultaten van de testen en de analyse van het rollenspel, waarna ik aan de hand van gerichte diepgaande vragen volledig uitgepeild werd. Meningen, overtuigingen, argumenten, principes, werden in vraag gesteld en op de rooster gelegd op een respectvolle manier. Dergelijke vragen, professioneel en persoonlijk, kreeg ik nooit eerder voor de kiezen, maar ze gaven me wel de unieke kans om mijn gefundeerde visie te openbaren.  Na deze vuurproef had ik het gevoel dat ik binnenstebuiten gekeerd was. Ik was echt moe, mentaal en fysiek, maar ook voldaan. Ik had echt het gevoel dat ik professioneel, correct en vertrouwelijk naar waarde geschat was.

Het feedbackgesprek bevestigde mijn ervaring. De confrontatie met de resultaten lag volledig in de lijn van de verwachtingen. Deze doorlichting was eerlijk, helder, duidelijk en correct.  Het advies neem ik ter harte.

Meer weten over assessment en development centers?

Neem vrijblijvend contact op