“Hura heeft me echt geholpen om een nieuwe job te vinden”

Voor Dirk Meeus was Monti zijn eerste werkgever. 19 jaar geleden ging hij er aan de slag als onderhoudstechnieker, tot daar door een herstructurering een einde aan kwam.

Wat betekende de sluiting van Monti voor jou?

Dirk: “Monti was een heel verouderd bedrijf, in de loop van de jaren heb ik het daar echt bergaf zien gaan. Ik was er dus wel al een beetje op voorbereid dat het kon aflopen, maar ik dacht eerder aan een faillissement dan aan een fusie. Hoe dan ook, alle nevenactiviteiten die niet met drukken te maken hadden, werden stopgezet, dus voor mij was het einde verhaal. Toen ik ontslagen werd, dacht ik: ‘mijn ervaring is goed en mijn leeftijd valt nog mee, dus ik zal nog wel aan een nieuwe job geraken’.”

Hoe heb je de opvang door Hura ervaren?

Dirk: “Positief. We kwamen steeds samen op maandag, met een 6-tal mensen. Onze coach vroeg telkens wat we hadden gedaan de voorbije week en volgde dat goed op. Daarnaast kregen we veel handige tips: hoe je moet solliciteren, een goede brief schrijft, op welke websites je terecht kan enz. Dat heeft me erg geholpen. Bij mij was het al 20 jaar geleden dat ik nog gesolliciteerd had, en ik kan zeggen: een sollicitatiebrief schrijven vandaag is niet hetzelfde als een sollicitatiebrief van 20 jaar geleden. Verder was het ook wel fijn om mijn collega’s elke week terug te zien. Uiteindelijk was het bij Monti van de ene op de andere dag afgelopen. Ik was blij om nog wat bekende gezichten te zien.”

Ben je snel aan een andere job geraakt?

Dirk: “Ik heb toch veel brieven uitgestuurd, zeker een 20-tal. In totaal ben ik 6 maanden bij Hura geweest, en net toen het outplacementtraject afliep, had ik werk. Via de website van de VDAB had ik een job gezien als monitor in een beschutte werkplaats. Net toen ik ging solliciteren, waren er wat problemen met hun technieker, en toen hebben ze me gevraagd of ik niet als onderhoudstechnieker aan de slag wilde. Dat kwam dus mooi uit! Ik werk nu in een andere sector en dat is wel een aanpassing, maar al bij al valt het goed mee. Uiteindelijk werk ik nog steeds aan de machines hé.”

Zou je Hura aanbevelen bij andere personen?

Dirk: “Ik zou Hura zeker aanbevelen bij anderen. Vooral omwille van hun gewone aanpak. Met de coach kan je normaal praten, ik had niet het gevoel dat er een afstand was. En als je vragen had, kon je altijd bij hem terecht. De tips om te solliciteren waren ook nuttig: Hura heeft me echt geholpen om een nieuwe job te vinden.”

Meer weten over outplacement en ons aanbod?

Neem vrijblijvend contact op