“Een nieuwe job moet je zelf zoeken, maar Hura zorgt ervoor dat je er klaar voor bent om een andere job aan te gaan.”

Emmy (58) was 15 jaar lang aan de slag bij IJsboerke als administratief bediende. Na een zoektocht naar een nieuwe job met de hulp van Hura, is ze nu aan de slag bij EVS.

Emmy : “Ik heb heel graag bij IJsboerke gewerkt, ik deed een job met veel variatie en werkte met toffe collega’s samen. Het ontslag is voor mij dan ook een heel moeilijke periode geweest: toen duidelijk werd dat Glacio de nieuwe overnemer zou worden, wisten we dat niet alle werknemers konden blijven. Helaas moest ik meteen vertrekken, dat was heel hard.”

Hoe heb je het outplacement ervaren?

Emmy : “Ik heb 8 maanden outplacement gevolgd. Tijdens de eerste bijeenkomsten heeft onze coach ons de kans gegeven om ons verhaal te vertellen. Daarna hebben we gewerkt aan zelfontleding: de anderen omschreven wat ze van jou dachten als collega. Dat was voor mij heel belangrijk. Op het moment dat ik ontslagen werd, voelde ik mezelf niks waard. Dankzij die oefening kreeg ik mijn eigenwaarde terug. Door de bijeenkomsten kregen we een goede band met elkaar en met de consulent. Het eerste uur ging telkens over wat er de afgelopen week was gebeurd. Die verhalen gaven me enorm veel moed om verder te gaan, je staat er immers niet alleen voor. Ik keek op de duur echt uit naar de sessies. Ik ging altijd goedgezind weer naar huis.”

Wanneer had je een nieuwe job?

Emmy : “Na een tijd ben ik dan in mijn nieuwe job kunnen starten bij EVS, een consultancy bedrijf in gas en elektriciteit. Ik doe daar de administratie en geef ondersteuning aan het commerciële team. Het is hier heel anders dan bij IJsboerke: heel technisch, ik leer dus nog heel wat bij. Voor mij is deze job de eindstap in mijn carrière.
Ook toen ik al werk had, heb ik nog enkele keren met Johan gesproken, hij wilde weten of alles goed was. Zo kon ik ook eens polsen hoe het met de anderen ging die nog geen job hadden gevonden.”

Wat betekent Hura voor jou?

Emmy : “Dankzij Hura heb ik een stuk levenservaring opgedaan. Ze hebben me de bevestiging gegeven dat ik geen nietsnut ben die op straat is gezet. Johan is heel behulpzaam en toont veel steun en begrip. En ook als je weg bent, denken ze nog aan je. Een nieuwe job moet je zelf zoeken, maar Hura zorgt er wel voor dat je er klaar voor bent om een andere job aan te gaan. Indien ik terug zonder werk zou vallen, zou ik meteen weer aankloppen bij Hura.”

Meer weten over outplacement en ons aanbod?

Neem vrijblijvend contact op