“We keken ernaar uit om elkaar wekelijks terug te zien.”

Eric (47) begon op zijn 20ste bij IJsboerke te werken als verkoper op de baan en deed dat 26 jaar lang. Na zijn ontslag heeft hij de switch gemaakt naar verkoper in een garage in Turnhout. 

Hoe heb je, na 26 jaar dienst, je ontslag ervaren?

Eric : “Tot de laatste dag heb ik niet geloofd dat het zou gebeuren. Ik heb altijd gewerkt alsof het mijn eigen zaak was, zelfs als ik ziek was, kwam ik nog werken. En toen was het plots gedaan. Woensdag ben ik nog uitgereden, donderdag moest ik mijn sleutel afgeven en was alles afgelopen. Het was heel frustrerend: ik heb alles gedaan voor mijn job en toch zonk het schip.”

Hoe was je ervaring met Hura?

Eric : “Super! We zaten met een 8-tal verkopers in onze groep. Het feit dat je elkaar wekelijks ziet, is erg belangrijk. Het waren moeilijke tijden en ik keek er echt naar uit om mijn collega’s terug te zien. In het begin liet de coach iedereen zijn verhaal doen. Dat deed echt deugd. Daarna ging het over hoe je moet solliciteren. Naast de groepsgesprekken had ik ook een individuele gesprekken met mijn consulent. In die gesprekken ging het over mijn persoonlijke ambities, hoe ik mijn toekomst zag en waar ik allemaal kon solliciteren. Ook de praktische zaken kwamen aan bod, zoals hoe je vacatures kan opzoeken op de computer. 

Hoe vond je je nieuwe job?

Eric : “Vanuit mijn netwerk ben ik terecht gekomen bij de baas van een garage in tweedehands Mercedes wagens. Ik ben altijd al een autoliefhebber geweest, en nu kan ik die passie uitvoeren in mijn job. In feite heb ik mijn droomjob gevonden. Het bedrijf waar ik nu werk is heel anders dan IJsboerke, het is een familiebedrijf en dat merk je meteen aan de mentaliteit. Ik sta nu ook veel dichter bij de baas.

Achteraf gezien was mijn ontslag een opportuniteit naar een betere toekomst. Eigenlijk heb ik veel geluk gehad.”

Meer weten over outplacement en ons aanbod?

Neem vrijblijvend contact op