Default

“Ik had nooit durven hopen dat ik deze droomjob zou vinden.”

Francis: “Het ontslag dat mij te beurt viel, was een ijskoude douche. Mijn zelfvertrouwen kreeg een immense dreun en die bijhorende onzekerheid knaagde elke dag een beetje meer. Ik begon als een gek te schieten op elke vacature die passeerde. Zonder nadenken. Bijgevolg volgde de ene afwijzing de andere op. Uiteindelijk moest ik met scha en schande ondervinden dat doelgericht solliciteren de beste keuze was. En na twee maanden had ik mijn droomjob van Plant Manager te pakken. Nooit gedacht dat ik na mijn ontslag nog zo’n fantastische kans zou krijgen.”

Hoe heeft Hura het traject van outplacement aangepakt?

Francis: “Door mij eerst en vooral duidelijk te maken dat ik tijd had. En dat ik die tijd ook moest nemen om voor mezelf goed in kaart te brengen welke job ik wou doen. Ik ben 53 jaar en als ervaren Technical Manager beschik dus over een ruime rugzak met ervaring. Maar aan de andere kant is het loon ook niet vergelijkbaar met een junior profiel. Toch leerde ik dankzij Hura dat mijn ontslag misschien wel een kans was, een opportuniteit. En daar begon ik echt in te geloven. Pas toen ik via gerichte oefeningen, samen met mijn coach, de waarden en prioriteiten die ik belangrijk vond in mijn nieuwe job had bepaald, kon ik echt van start gaan. En dat was leerrijk. Zo keek ik veel meer kritisch naar vacatures en solliciteerde ik enkel voor die zaken die ik echt wou. Ik stelde meer de vraag wat ik een werkgever te bieden heb dan andersom. Daarnaast kreeg ik ook veel tricks en trucs bij bijvoorbeeld de opmaak van de CV en de motivatiebrief. Dat blijft nog altijd de eerste kennismaking.”

Wil je nog goede raad meegeven aan mensen in een gelijkaardige positie? 

Francis: “Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik ruim veertien dagen verloren heb omdat ik onvoorbereid van start ging. Maar wat verwacht je als je twintig jaar niet meer gesolliciteerd hebt? Ik denk dat ik in begin ook niet de beste leerling was. Maar door persoonlijkheidstesten en verschillende gesprekken gingen mijn ogen meer en meer open. Dus outplacement creëert echt een toegevoegde waarde. Zonder meer. Tel daarbij nog de emotionele ondersteuning die Hura, in dit geval Sofie Debie, heeft aangeboden. Dat heeft me misschien nog het meest verrast. Verder moet je proberen de zaken positief aan te pakken en blijven geloven in jezelf. En bekijk een ontslag als een kans om nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Meer weten over outplacement en ons aanbod?

Neem vrijblijvend contact op