“Dankzij de outplacementbegeleiding ben ik, ondanks mijn leeftijd (44), toch aan een mooie job geraakt.”

Hans Creminger: “Ik werkte als chauffeur voor Unifine Logistics, een Nederlands bedrijf dat werd geherstructureerd, waarna er afvloeiingen kwamen in de Belgische vestiging. Hura heeft me in outplacement begeleid. We konden ook bijkomende opleidingen volgen. De coach gaf ons informatie en training rond solliciteren. En hij regelde de contacten voor de opleidingen. Dankzij dat aanbod heb ik al mijn rijbewijzen kunnen behalen, inclusief het diploma van autorijschoolinstructeur. In die periode heb ik ook meegedaan aan examens bij De Lijn. Ik slaagde en werk er nu als chauffeur.”

Hans Creminger: “Tijdens het outplacement deden we ook psychotechnische testen. Aan de hand van die testen werd een Attitude-Houding Certificaat opgesteld, waarop al de competenties vermeld staan. Van dat document heb ik handig gebruik kunnen maken bij de laatste selectiegesprekken bij De Lijn. Omdat heel wat mensen voor de functie van chauffeur bij De Lijn solliciteren, hebben de rekruteerders veel keuze en leggen ze de lat dus hoog. In mijn geval twijfelden ze over een aantal elementen en aan de hand van mijn certificaat heb ik hen weten overtuigen. Het werkt dus echt.”

Hans Creminger: “Dankzij de outplacementbegeleiding ben ik, ondanks mijn leeftijd (44), toch aan een mooie job geraakt. Misschien dat ik binnenkort zelfs examens afleg voor controleur bij De Lijn. In deze organisatie kan ik immers opklimmen en die gedachte sterkt mijn ambitie. Ik ben vandaag ook assertiever geworden in veel zaken en minder verlegen om te zeggen waar het op staat of om naar buiten te komen met mijn ideeën. Ook dat heb ik aan de outplacementbegeleiding te danken.”

Meer weten over outplacement en ons aanbod?

Neem vrijblijvend contact op