Hezemeer

In 1995 ging Christof Tubeeckx aan de slag als jobstudent bij sauna- en wellnesscentrum Hezemeer. Ondertussen is hij er reeds meer dan 15 jaar vast in dienst en groeide hij door tot Facility Manager. Toen het bedrijf ervoor koos om samen met Hura te werken aan de verdere ontwikkeling van de organisatie, zag Christof meteen de opportuniteiten: “Ik ben altijd meegegroeid met het bedrijf en heb daardoor heel wat competenties ontwikkeld. Door deze samenwerking boden zich nieuwe ontplooiingsmogelijkheden aan. Vooral op het vlak van personeelsmanagement had ik ondersteuning nodig.”

Hezemeer was de afgelopen jaren namelijk uitgegroeid van een kleine familiesauna tot een heus sauna- en wellnesscentrum. Die groei vroeg ook om andere competenties. Daarom legde het management samen met Greet Ceusters van Hura zes kernkwaliteiten vast die belangrijk zijn in het functioneren van de diensthoofden. Dit vormde de basis voor een grondige screening in het developmentcentrum van Hura. Vervolgens werd er een  individueel ontwikkelingsplan voor elke deelnemer uitgetekend.

Lumina Spark profielschets

“Eerst gingen we aan de slag met Lumina,” zegt Christof.  “Aan de hand van vragenlijsten werd nagegaan hoe je reageert in verschillende condities, m.n. instinctief, dagelijks en onder stress. Zo krijg je een duidelijk beeld van je kwaliteiten en knelpunten. Als je weet wie je bent, wat je kan en als je dat aanvaardt en ook ‘wil’ veranderen, dan pas kan je groeien. Mijn uitdaging was empathisch en verbindend luisteren. Lumina heeft voor mij veel veranderd. Ik pas het zelfs toe in mijn privéleven. Hierdoor luister en communiceer ik beter. ”

Opleiding- en coaching sessies: doordringen tot de kern

Na een diepgaande profielschets volgden alle deelnemers een viertal gezamenlijke opleidingssessies waarbij de focus lag op situationeel leiderschap en communicatie. Daar kwamen ook technieken zoals LSD (luisteren, samenvatten, doorvragen) en feedback geven aan bod. Hierop volgden nog individuele coachingsessies met Leen Peeters van Hura.

“Leen dringt echt door tot de kern, waardoor ik dieper ging nadenken over bepaalde situaties en zo tot een oplossing kwam. Dankzij haar heb ik enorme sprongen gemaakt. Ik ben erg resultaatsgericht. Nu besef ik echter dat ik ook door mensgericht te werken, goede resultaten bereik.  Zo vlotte het met een van de collega’s niet zo goed. Ondertussen werken we wel fijn samen. Meer nog, we zetten samen nieuwe initiatieven op, omdat we elkaar beter begrijpen.”

Sterker voor de toekomst

Christof blikt positief terug: “Ik heb heel veel nieuwe zaken geleerd, die ik zowel in mijn dagelijks en professioneel leven toepas. Ik heb ook veel respect voor Greet en Leen. Greet heeft enorm veel doorzettingsvermogen. Ze gelooft echt in iemands kwaliteiten en gaat voor iemand door het vuur. Ook Leen is een topprofessional, die heel gericht op jouw persoonlijkheid werkt.”

“Wat er ook gebeurt, dankzij Hura voel ik mij gesterkt en ben ik klaar voor de toekomst.”   

Op zoek naar HR advies of ondersteuning voor de verdere uitbouw van je organisatie?

Leen Peeters luistert graag naar je verhaal. 

Neem vrijblijvend contact op