De Kruideniers

Ruben Dewaele is een supermarktondernemer met vier Delhaize-winkels onder zijn hoede, en daarmee vijftig werknemers en vijfentwintig interimmers en flexi-jobbers. Dit is geen evidentie in de snel veranderende wereld van de retail. Samen met Hura werd een traject opgestart om verder duurzaam te kunnen groeien en het personeel klaar te stomen voor de toekomst. 

“Een Copernicaanse revolutie, zo kan je de doelstelling van het traject dat we samen met Hura doorliepen best omschrijven”, start Ruben. “Beeld je in dat je al je medewerkers, ook degenen die reeds meer dan dertig jaar anciënniteit hebben, moet overtuigen dat de klant meer dan ooit centraal staat en wij als winkel moeten tegemoetkomen aan al deze noden. En daarmee bedoel ik ruimere openingsuren, aandacht voor online shopping, een nog hogere kwaliteit, meer verse producten, een betere kennis. Daarnaast flexibelere uurroosters zonder vaste vrije dagen. En op het einde van de rit wil je toch een grotere tevredenheid bij je werknemers. Dat vraagt dus een grondig traject.”

Hoe heeft Hura dit proces concreet aangepakt?

“In eerste instantie heeft Pieter Maes heel goed naar ons geluisterd. Niet onbelangrijk. We hebben heel ons HR-traject uitgelegd en we zijn dan samen aan de tekentafel gaan zitten. Waar zitten precies de noden? Aanpak? Planning? Stilaan viel de puzzel in de plooi en zijn we gestart met het op punt stellen van onze HR-processen. Hieruit volgde de coaching en het opleiden van de winkelmanagers. Om dit later verder uit te rollen naar elke werknemer binnen onze winkels. Hura heeft dit op een zeer pro-actieve manier aangepakt. Ze deden zelf voorstellen waar we vrijwel meteen de voordelen van zagen. Lumina bijvoorbeeld, een tool die het gedrag en de persoonlijkheid van de werknemers in kaart brengt. Dit was een zeer waardevolle oefening. Ook het tevredenheidsonderzoek dat we gehouden hebben bracht veel nuttige informatie aan de oppervlakte.”

Wat is het resultaat geweest van dit ganse traject?

“Er zijn de afgelopen weken en maanden fenomenale bruggen gebouwd tussen de werknemers en het management enerzijds en de directie anderzijds. We hebben echt een uitgestoken hand van onze mensen ervaren. Ondanks al deze veranderingen is de tevredenheid van de werknemers gestegen. Dit is boven verwachtingen en tevens onbetaalbaar. De rol van Hura hierin is uiteraard cruciaal geweest. Pieter Maes en Greet Ceusters hebben dit zeer menselijk aangepakt, praktisch, begrijpbaar. Niet als een academische zitting maar heel erg in de praktijk van onze winkels. Top gedaan!

Op zoek naar HR-advies of ondersteuning voor de verdere uitbouw van je organisatie?

Hura luistert graag naar je verhaal. Samen bekijken we wat medewerkers nodig hebben om bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen.  
 

Neem vrijblijvend contact op