Ine Heyns Getuigenis Loopbaancoaching

“Mijn advies? Hetzelfde als wat mijn coach verschillende keren tegen mij gezegd heeft: 'just do it'.”

Waarom besloot je loopbaancoaching te volgen?

Ine: “Ik zat niet goed in mijn vel. Ik had me te veel gegeven op het werk en stond op het punt er volledig onderdoor te gaan. Ik was moe, kon gewoon niet meer. En het ergste van al: ik werkte dit uit op mijn gezin. Ik kon zelfs de kinderen niet meer verdragen. Ik heb bij een collega gezien wat een burn-out met iemand kan doen en zo ver wou ik het absoluut niet laten komen. Ik wou en moest iets doen, maar wist niet wat… en ik dacht dat loopbaancoaching mij hierbij zou kunnen helpen.”

Hoe heb je jouw traject bij Hura ervaren?

Ine: “In eerste instantie werd mij een grote spiegel voorgehouden: Wie ben ik? Wat maakt mij gelukkig/ongelukkig? Door me hiervan bewust te zijn, de dingen op te zoeken die me gelukkig maken en de dingen te vermijden die me ongelukkig maken, kon ik uit de gevarenzone ontsnappen. Pas daarna kon ik helder nadenken over mijn loopbaan: Waarom ben ik nu niet gelukkig in mijn job? Wat zijn mijn sterktes en zwaktes? Wat wil ik echt doen?  Samen met mijn coach heb ik mijn missie bepaald: ik weet nu wat ik echt wil.

Eens die beslissing genomen was, heb ik begeleiding gekregen bij het solliciteren: tips voor een goede cv, motivatiebrief en uiteraard voorbereiding op het sollicitatiegesprek.”

Wat is de uitkomst van je coaching geweest?

Ine: “Ik ben op zoek naar een nieuwe job: de job van mijn dromen. Ik heb een eerste sollicitatiegesprek achter de rug en ben al uitgenodigd voor de 2de ronde.”

Hoe zou jij de cultuur en begeleidingsstijl van Hura omschrijven?

Ine: “De persoon staat centraal. Er is geen standaardprogramma dat ik moest volgen, maar het programma werd afgestemd op mijn noden. 
De begeleiding was ook erg professioneel en met veel mensenkennis. Mijn coach begrijpt hoe mensen in elkaar zitten, hoe en waarom ze reageren in bepaalde situaties. Door die inzichten kon hij mij ook uitleggen waarom ik mij niet goed voelde. ”

Heb je advies voor mensen die twijfelen over het volgen van loopbaancoaching?

Ine: “Hetzelfde als wat mijn coach verschillende keren tegen mij gezegd heeft: 'just do it'.”

Wil je je loopbaan van de nodige vitamines voorzien?

Neem vrijblijvend contact op