“Mijn loopbaanbegeleider is er vanaf de eerste sessie met mij volop ingevlogen.”

Toen ik een tijdje geleden op professioneel gebied een beetje in de knoop zat, heb ik gekozen om loopbaanbegeleiding te volgen. De job die ik deed, was de job van m'n leven, ik kon er volledig m'n ei in kwijt. Maar de omgeving waarbinnen die job zich ontvouwde, was in de afgelopen jaren grondig veranderd, en ik wist zelf niet goed hoe ik daarmee moest omgaan en hoe ik dat allemaal een plaats moest geven.

Mijn loopbaanbegeleider is er vanaf de eerste sessie met mij volop ingevlogen. Hij ontleedde samen met mij m'n hele werksituatie: wie ben ik, hoe zijn we terecht gekomen waar we nu zijn, waar wil ik naartoe? Hij heeft me op vele vlakken een spiegel voorgehouden, hetgeen vandaag de dag een zeldzaam gegeven is, want iedereen loopt maar mee in de stroom waarin ze terecht komen. Ook ik, tot ik loopbaanbegeleiding volgde. Al snel werd duidelijk dat ik meer het heft in eigen handen moest nemen. Mijn begeleider heeft samen met mij een grondige analyse gemaakt van het soort job en het soort firma dat bij mij past. Hij benadrukte dat we op zoek waren naar oplossing op lange termijn, geen kortzichtige paniekvoetbal. Het resultaat bij mezelf was dat ik m'n oude werkgever heb verlaten en bij een andere werkgever gestart ben. Een nieuwe firma, een nieuwe omgeving, helemaal in lijn met wie ik de afgelopen jaren geworden ben en de noden van ons jong gezin.

Loopbaanbegeleiding heeft er voor mij voor gezorgd dat alles opengebroken mocht worden, binnen de professionele omlijning van iemand die mij bijstuurde en terugfloot waar nodig. Mijn horizon is op korte tijd veel ruimer geworden en ik ben er als persoon veel rijker door geworden. Het heeft mijn zelfvertrouwen aangesterkt waardoor ik heb durven kleuren buiten de lijntjes die er al jaren waren. Zelfs voor mensen die hun huidige werkomgeving prima vinden, is het een aanrader, aangezien je gaat nadenken over allerlei zaken die tot dan toe vanzelfsprekend waren. Als je na die denkoefening nog altijd overtuigd bent dat je op het juiste stoeltje zit, maakt dat besef je sterker en gemotiveerder. En als blijkt dat een andere weg beter zou zijn voor je, is je loopbaanbegeleider er ook om je te ondersteunen bij verdere stappen en zoektocht.

Inge, 31 jaar, deed een beroep op Hura voor loopbaanbegeleiding. Een aantal wijzigingen in haar job (operationeel leidinggevende), hadden een serieuze impact op haar jobbeleving. Tijdens de loopbaansessies werden inzichten aangereikt inzake hoe omgaan met deze situatie. Na een grondige analyse bleek het zoeken naar een nieuwe job de beste keuze voor alle partijen. Deze nieuwe job heeft Inge ondertussen te pakken en we zijn er zeker van dat de nieuwe werkgever er een enthousiaste en professionele medewerkster bij heeft!

Wil je je loopbaan van de nodige vitamines voorzien?

Neem vrijblijvend contact op