“Dankzij Hura heb ik het gevoel dat ik er niet alleen voor sta.”

Mijn ontslag heb ik vrij gelaten ervaren, ik had het immers al enkele maanden zien aankomen. Mijn eerste zorg ging naar het nu: ‘ga ik nog werk vinden, ja of neen?’ Een nieuwe job zoeken was voor mij een must omdat ik 32 jaar zelfstandig ben geweest, waardoor ik niet in aanmerking kwam voor brugpensioen.
Toen kwam ik in outplacement terecht: we hadden elke donderdag een bijeenkomst met Hura. Dat gebeurde in groep, met 4 collega’s. De eerste periode kwamen we wekelijks samen, daarna om de 14 dagen. Er werden heel wat zaken besproken tijdens die bijeenkomsten: eerst en vooral werden we ingelicht en begeleid in alle papierwerk om met alles in orde te zijn. Ook werd er uitgelegd hoe je een cv opmaakt en op sollicitatiegesprek gaat. We kregen daarbij een map waarin alles heel duidelijk werd beschreven. Er volgde ook een rollenspel van een sollicitatiegesprek, iets wat ik zelf niet zo makkelijk vond om te doen.
Naast die groepsbijeenkomsten heb ik ook privé gesprekken gehad. Tijdens die gesprekken kwamen er heel wat persoonlijke vragen aan bod: hoe ik mijn toekomst zag, wat voor werk ik graag wilde doen, wat mijn kwaliteiten zijn. Ook werd ik goed voorbereid op sollicitaties die later zouden volgen. Die individuele gesprekken waren voor mij heel waardevol. Het klikte ook heel goed met de coach. Het outplacementtraject was voor mij een goede ervaring: Hura heeft me goed op weg geholpen.

Na 4 maanden kon ik weer aan de slag als chauffeur bij Eismann. Aanvankelijk had ik mijn twijfels. Ik dacht ‘als het me niet aanstaat, dan stop ik ermee’. Maar mijn job bevalt me meer en meer. Nu doe ik opnieuw mijn oude rondes en bedien ik mijn vroeger cliënteel: bijna 95% van mijn oude klanten zijn opnieuw klant geworden. Dat was een goede stimulans.
Hura is me steeds blijven volgen. Toen ik pas mijn nieuw werk had gevonden, heeft de coach nog een paar keer contact gehad met mij. Ook enkele weken geleden kreeg ik nog eens telefoon van Hura. Ze vroegen of alles in orde was en of mijn dossier mocht afgesloten worden.

Dankzij Hura had ik het gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Daarom heb ik ook nu weer van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn huidige situatie voor te leggen: ik heb onlangs een hartinfarct gehad en ben nu 6 weken thuis. Daardoor ben ik onzeker over mijn toekomst. Hura heeft naar mijn verhaal geluisterd en we hebben opnieuw een afspraak gemaakt. Als ik door deze omstandigheden opnieuw zonder werk zou vallen of mijn werk anders moet aanpakken, staat Hura voor me klaar om me verder te helpen.

Meer weten over outplacement en ons aanbod?

Neem vrijblijvend contact op