Ank2hezemeer

Hezemeer groeide sinds zijn oprichting in 1995 uit tot een exclusief sauna- en wellnesscentrum met een uitgebreid aanbod. De laatste jaren kwam er ook heel wat extra personeel bij. Die groei vroeg om andere competenties van de leidinggevenden. Hezemeer besliste om de organisatie en haar leidinggevenden verder te versterken en ontwikkelen in samenwerking met Hura. Ank Vanbaelen, receptieverantwoordelijke, was een van de deelnemers van dit traject. 

“Ik was wat sceptisch in het begin,” vertelt Ank. “Deden we onze job niet goed? Waar moet ik mij aan verwachten? Ook de opdrachten en rollenspellen tijdens de groepstraining vond ik aanvankelijk best moeilijk. Maar ik had al snel door wat hiervan het opzet was. Greet wou ons tonen hoe we met mensen en verschillende factoren rekening moeten houden.”

Beter samenwerken dankzij Lumina

Om het maximale uit de coachingsessies te halen maakt Hura vooraf een gedetailleerd persoonlijkheidsprofiel op van elke kandidaat. Daarbij gebruikt men Lumina, een krachtige tool om aan persoonlijkheidsanalyse te doen. Deze geeft mensen inzicht in zichzelf en anderen. Het zelfbewustzijn vergroot en de samenwerking verloopt vlotter.

Ook zo bij Ank: “Ik schrok eerst even van mijn profiel. Ik was mij van heel veel zaken niet bewust, maar het klopt wel. En nu vind ik het heel boeiend om er mee aan de slag te gaan. Ik durf meer mijn mening te geven en werk daardoor beter samen met collega’s.”

Menselijke benadering

“Ook de individuele coachingsessies met Greet hebben mij veel doen inzien. Vroeger hield ik werk en privé altijd strikt gescheiden. Nu laat ik meer mijn persoonlijke kant zien en creëer ik tijd voor een informele babbel met mijn mensen. De feedback hierop is zeer positief. Mensen komen ook sneller naar me toe met problemen of vragen. Dit komt de sfeer in het team alleen maar ten goede.”

Positieve feedback en respect

“Ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen. De Ank van vandaag is een andere Ank dan twee jaar geleden. Ik krijg enorm veel positieve reacties en respect van het management, collega’s en teamleden. Dat motiveert mij enorm om mij nog meer open te stellen.”

“Wat ik enorm op prijs stelde was de persoonlijke aanpak van Hura. Greet was er altijd voor mij. Ik kon met haar bespreken waar ik tegenaan liep bij Hezemeer en we bekeken dan samen hoe ik dit best kon oplossen. Greet gaf mij rust en zelfvertrouwen. De rijke kennis die ik dankzij haar heb opgedaan, geeft mij moed om er terug tegenaan te gaan. Ik ben Hezemeer erg dankbaar dat ze dit mogelijk maakten.”

Op zoek naar een opleiding op maat of individuele coaching voor je medewerkers?

Leen Peeters luistert graag naar je vraag.

Neem vrijblijvend contact op