Violetta was nog niet zo lang aan het werk bij CKS Fashion toen het faillissement werd uitgesproken. Als alleenstaande mama wilde ze in eerste instantie snel terug aan het werk, een job als huishoudhulp leek een “quick fix” optie te zijn. Outplacement was voor haar een vreemd concept, haar hoofd stond er niet naar, er moest vooral brood op de plank komen.

"Ik was ontmoedigd en in paniek toen de zaak failliet ging. Ik voelde me in de steek gelaten. Toen het outplacement werd aangeboden, zag ik ertegen op. Waarom vallen jullie mij lastig? Ik wil gewoon snel werk vinden!"

Haar coach Peter bleef haar vriendelijk benaderen en Violetta stelde zich open om even de tijd te nemen om zichzelf en haar mogelijkheden in kaart te brengen. Vanuit de zelfanalyse van het outplacement kwam een grote interesse voor zorgberoepen naar voren. Violetta wilde eigenlijk al van kindsbeen af in de zorg werken. Maar tot hiertoe had ze altijd voor snelle tewerkstelling in de verkoop gekozen. Haar coach Peter stimuleerde haar om toch ook te kijken naar mogelijke opleidingen om in de zorgsector aan de slag te gaan. Zo kwam ze bij de opleiding tot zorgkundige terecht. Na een infosessie en screening bij VDAB, begon Violetta aan een nieuw hoofdstuk in haar loopbaan.

"Door het outplacement heb ik deze stap toch durven zetten. Het was een jaar op mijn tanden bijten. Niet alleen moest ik het financieel met minder doen, ook het theoretische stuk was best zwaar voor mij. Maar ik wilde alles op alles zetten om het te halen."

Ondertussen is Violetta afgestudeerd als zorgkundige en heeft ze een voltijdse job bij het Wit Gele Kruis. Ze werd letterlijk overladen met aanbiedingen en vacatures. In deze sector is werkzekerheid een geruststelling en ook dat is belangrijk voor haar. Ze is blij dat Peter die mogelijkheid voor haar heeft open geplooid.

"Mijn outplacementcoach heeft veel moeite voor mij gedaan en daar ben ik heel dankbaar voor. " Violetta