“Hura geeft je net dat duwtje in de rug dat je nodig hebt.”

Patrick Van De Kerkhoven kwam na het collectief ontslag bij Monti voor de tweede keer bij Hura terecht. Drie jaar eerder was hij al in contact met Hura na de sluiting van zijn vorige werkgever, een drukkerij in Bornem.

Patrick: “Ik werkte 2 jaar als productiecoördinator bij Monti toen ik het nieuws van de overname hoorde en dat kwam wel hard aan, ik had het niet zien aankomen. Ik voelde me goed bij Monti en werkte daar heel graag. Maar toen ik hoorde dat ik bij Hura terecht zou komen, was ik wel gerust. Ik had al met hen samengewerkt en was zeer tevreden over haar aanpak.”

Wat heeft het outplacementprogramma voor u betekend?

Patrick: “De wekelijkse bijeenkomsten waren heel plezant, elke vrijdag kwamen wij met 6 personen samen in Lier. Er werd over van alles gesproken: wat wil je doen, in welke richting wil je gaan, wat voor werk wil je,…’. Alles werd ook steeds goed opgevolgd en de begeleiders van Hura zochten zelf mee naar een nieuwe job. Die bijeenkomsten waren ook belangrijk omdat je elkaar ondersteunt en motiveert. We zeiden tegen elkaar ‘Allez, dat kan jij wel, gewoon doen!’ Zo zag je sommigen echt openbloeien tijdens die sessies. Ik had zelfs spijt toen het gedaan was, maar als je een andere job hebt, ben je weg natuurlijk.”
In welke nieuwe job ben je terechtgekomen?
Patrick: “ Sinds kort ben ik aan de slag als lijnoperator bij Duvel. Met de hulp van Hura had ik een schitterend cv gemaakt. Ik mocht meteen op gesprek komen, maar een maand later had ik nog steeds geen antwoord gekregen. Ook dit besprak ik met mijn coach: zou ik Duvel zelf mogen contacteren? ‘Waarom niet?’ zei ze, ‘Heb een beetje lef en probeer gewoon’. Zo gezegd zo gedaan, ik heb naar Duvel gebeld, en dezelfde dag hebben ze me teruggebeld om te zeggen dat ik mocht beginnen. Ik werk er nu 3 maand en ze kunnen me al niet meer missen. Stilaan ben ik me aan het opwerken tot ploegverantwoordelijke. De sfeer in de ploegen is ongelooflijk goed, Ik ben hier echt gelukkig.”

Zou je Hura aanbevelen bij andere personen?

Patrick: “Zeker, ik kan er geen slecht woord over zeggen. Ik heb met mensen gesproken die ergens anders outplacement hebben gevolgd, die werden gewoon voor een computer gezet om werk te zoeken. Bij Hura begrijpen ze de mensen, ze luisteren echt en hebben een zeer persoonlijke aanpak. Ze geven je net het duwtje in de rug dat je nodig hebt.”

Meer weten over outplacement en ons aanbod?

Neem vrijblijvend contact op