“Ik had op geen enkel moment het gevoel dat er afbreuk gedaan werd aan mij als persoon, integendeel.
Er werd echt tijd vrijgemaakt voor de terugkoppeling en ik kreeg een antwoord op elke vraag die ik stelde.

‘Het assessmentcenter startte met een vriendelijk en persoonlijk ontvangst, ik werd direct gerustgesteld. Er werd heel duidelijk uitgelegd wat de bedoeling van het assessment was en hoe het verloop van de dag er ging uitzien.

Ik had veel stress die dag omdat ik nog nooit aan een assessment deelgenomen had. Er op voorhand over lezen (wat is een assessment) had een averechts effect. Ik zag echt tegen de dag op en had ook weinig geslapen de nacht ervoor.
De meeste testen zijn (behoorlijk) moeilijk en ik dacht dat ik er weinig van terecht gebracht had. 
Maar na elke test werd er kort bevraagd wat ik ervan vond en werd ik opnieuw gerustgesteld als dat nodig was. “Het resultaat van de vorige proef was helemaal niet slecht hoor....."
Waar ik angst voor had is dat ik enerzijds niet geschikt zou zijn voor de job en er anderzijds ook nog eens een slecht gevoel over mezelf zou aan overhouden.
Dat is zeker niet het geval geweest...
Ik werd niet geschikt bevonden voor de job en na de terugkoppeling kan ik dit ook helemaal plaatsen. Bij de terugkoppeling werd geschetst welk 'soort' werknemer het bedrijf zocht. Mijn capaciteiten en competenties werden daar dan naast gelegd, eraan getoetst. Dan bleek al snel dat er geen "match" was en er werd ook uitgelegd waarom. 
De nadruk lag dus vooral op het vinden van een match en niet zozeer op het vinden van de perfecte kandidaat met perfecte competenties en uitzonderlijke scores op alle testen.

Ik had op geen enkel moment het gevoel dat er afbreuk gedaan werd aan mij als persoon, integendeel.

Er werd echt tijd vrijgemaakt voor de terugkoppeling en ik kreeg een antwoord op elke vraag die ik stelde.

Ik kon (kan) mij vinden in de eindconclusie en ben er ondertussen ook van overtuigd dat de job bij dat bedrijf niets voor mij was.
Ik heb ook goed advies gekregen tijdens de terugkoppeling, over waar (in welk soort werkomgeving) ik met mijn competenties, karaktereigenschappen optimaal kan functioneren. Dat deed mij al heel snel beslissen om bij Hura ook loopbaanbegeleiding te volgen.
Ook deze begeleiding heb ik als zeer positief ervaren omwille van de persoonlijke benadering, een op maat gemaakte coaching. Er werd snel ingespeeld op de vragen die ik had. Heel herkenbaar voor mij. De puzzelstukjes vallen op hun plaats. Een hulp voor mij om goed te kunnen functioneren in mijn nieuwe job.
Voor mij persoonlijk was het een leerrijke en positieve ervaring.

Meer weten over assessment en development centers?

Neem vrijblijvend contact op