Aan het woord is Dorien Hermans, 32 jaar en werkzoekend geworden na een herstructurering van het bedrijf waar ze werkte: ”Elf jaar heb ik met veel goesting bij mijn vorige werkgever gewerkt. Ik was daar dan ook een echte duizendpoot. Van de ontvangst van goederen tot orderpicking, het manusje van alles zeg maar. Tot op het moment dat de firma overgenomen werd en het magazijn naar Polen verhuisde. Er volgde een collectief ontslag. 

"Via outplacement ben ik een volledig nieuwe weg ingeslagen"

“De aankondiging van de herstructurering werd ruim een jaar op voorhand gedaan, en het bedrijf zocht samen met ons naar een gepaste oplossing. Via outplacement ehb ik mezelf heruitgevonden en ben ik een volledig nieuwe weg ingeslagen. Ik ontdekte dat ik schrijnwerkerij wilde volgen. Mijn motivatie hiervoor lag voornamelijk in het werken met mijn handen, maar ook in de creatie van onze nieuwbouwwoning. 

"Ik was enorm gedreven ging op zoek naar de juiste opleiding"

“Ik was enorm gedreven en startte al snel met de opleiding machinale houtbewerking in Turnhout aan het CVO Edukempen. Ondertussen zocht ik naar vacatures om als schrijnwerker aan de slag te gaan. Een interieurzaak in Malle zocht dringend schrijnwerkers en ik solliciteerde voor de job. De bedrijfsleider was zo overdonderd door mijn enthousiasme dat hij mij een job aanbood met een IBO contract. Eind vorig jaar kreeg ik dan een vast contract. ”

"Het echte grote verschil met mijn vorige job licht in de creativiteit"

“Ik voel mij in mijn nieuwe job als een vis in het water, al ben ik de enige vrouw in een mannenbastion. Het echte grote verschil met mijn vorige job licht in de creativiteit. Die kan ik nu volop botvieren in mijn functie als schrijnwerker. Niet alleen op het werk, maar ook thuis: ik fabriceerde al een speelhuisje voor mijn zoontje en een kippenhok in de tuin; Bovendien is de cirkel rond, want het bedrijf waarvoor ik vandaag werk, is gehuisvest in de gebouwen van mijn voormalige werkgever. ”