“Zou buschauffeur niks voor u zijn?” zijn de ‘historische’ woorden van Johan Maes waar ik nog regelmatig aan terugdenk.”

Willy: “Ik werkte 25 jaar als operator en werd naar aanleiding van een herstructurering ontslagen. Op dat moment was ik erg aangedaan en kreeg ik emotioneel een serieuze klap. Het werd me ook duidelijk dat ik geen fysiek zwaar werk meer kon verrichten omwille van rugklachten.

Dankzij de ondersteuning van Hura ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Tijdens het outplacementtraject heb ik nog in enkele productiebedrijven gewerkt. Dat was voor mezelf belangrijk omdat ik me nuttig wilde voelen. Tevens startte ik met een opleiding tot buschauffeur! Dat was (gezien mijn loopbaan) geen logische stap, maar Johan heeft me op dat idee gebracht.

Ik werk nu vast en voltijds als buschauffeur en ben heel tevreden. Zoals soms op de bussen van De Lijn staat: ‘De job van je leven!. Ik had nooit kunnen denken dat het zover zou komen. Tot nu toe kan ik alleen maar zeggen dat ik de juiste stap heb gezet. Toch mag de job niet onderschat worden, want ik werk gemiddeld 180 uren per maand. Nou ja, werken… In vergelijking met de fysiek zware job die ik vroeger had, noem ik personenvervoer geen ‘werken’. Ik heb er wel heel veel geduld en doorzettingsvermogen voor nodig gehad, maar het heeft geloond. Zowel het werk, de collega’s, de sfeer, de afstand als de uren en het loon zijn oké.
Dankzij outplacement heb ik de voor mij perfecte job gevonden. Dat was mij zonder begeleiding (van Hura) niet gelukt. Ik had nooit gedacht dat ik als buschauffeur zou kunnen werken.

Meer weten over outplacement en ons aanbod?

Neem vrijblijvend contact op