Wendy Eijkelenberg: “Begin 2018 sloot mijn toenmalige werkgever definitief de deuren omwille van faillissement. Ik werkte als administratief bediende, was 25 jaren in dienst en had eigenlijk nooit iets anders gedaan. Op dat moment zat het niet goed met mijn zelfvertrouwen. Ik vroeg me echt af wat ik zou kunnen doen. Ik was overtuigd dat een nieuwe administratieve job moeilijk zou zijn omdat ik beperkt was in Excel. Ik heb toen zelfs even overwogen om in een fabriek te gaan werken. Gelukkig heeft Linda van Hura me aangemaand om eerst de juiste analyse te maken, en vanuit die basis de juiste keuze te maken.”

Hoe heeft Hura dit concreet aangepakt?

“Door te analyseren, enerzijds door mezelf maar ook door anderen. Hoe zie ik me? Hoe zien zij me? En uiteraard door verschillende verkennende gesprekken en mij terug te leren hoe ik moest solliciteren. Hoe langer hoe meer bleek toen dat ik iets met kinderen wilde doen. Al was het voor mij niet makkelijk om dat idee van administratief werk los te laten. Toch is Linda me blijven overtuigen dat ik mijn tijd moest nemen. Ik was ondertussen ook wel gestart met een Excel cursus. Ik had dat nodig om mijn zelfvertrouwen op te krikken. En dat lukte prima. Daardoor zag ik weer een hele waaier van mogelijkheden op de jobmarkt. Ik zou op elke job die me interesseerde gesprongen zijn, maar Linda bleef focussen op mijn jobdoelwit, met de bedoeling om daar ten volle voor te gaan.”

Hoe zag de volgende stap er uit?

“Die Excel cursus, samen met een korte interimopdracht, gaf me dermate veel zelfvertrouwen dat ik besliste om aan de opleiding van kinderbegeleidster te starten. Ik zag eerst op tegen die extra druk, dat maakte me wat terughoudend. Maar Hura koos voor mij het juiste traject en ik kreeg met de tijd voldoende energie om met die opleiding te starten. Ik heb daar nog geen seconde spijt van gehad. Ik was nog maar net gestart aan die opleiding, we zijn dan september, en ik kreeg al een jobaanbieding in de voor- en naschoolse kinderopvang. Een drukke combinatie, maar ik zag het helemaal zitten. Het werken met kinderen voelt voor mij helemaal niet aan als werken. Dag en nacht verschil met mijn vorige job. Nu heb ik ’s avonds nog veel energie over voor mijn studies en mijn taken in het huishouden en als mama. Ondertussen is mijn job ook uitgebreid tot een fulltime job. Hoe fantastisch is dat? En mijn studies zijn zelfs nog niet afgewerkt.”

Hoe kijk je terug op je traject?

“Alleen maar positief. Ik heb daar zo veel van opgestoken. Want eerlijk, ik heb toch wel even diep gezeten. Futloos. Zonder zelfvertrouwen. En dat beeld heeft Hura helemaal kunnen keren. En zo ben ik voor mijn grote droom gegaan. Toegegeven, het is druk maar ik kan dat. Daar ben ik van overtuigd. Dankzij de hulp van Hura.”