De persoonlijke ontwikkeling van medewerkers staat bij veel organisaties hoog op de agenda. In een snel veranderende omgeving zijn medewerkers immers best goed voorbereid op hun rol en verantwoordelijkheden. Daarbij is permanent bijleren en het ontwikkelen van je competenties een noodzakelijke voorwaarde om actief, succesvol en met veel goesting aan de slag te blijven.  

Laat Hura, als expert, meebouwen aan de ontwikkeling van je organisatie en van je medewerkers. Samen creëren we een ontwikkelingstraject dat focust op resultaten en op werkpunten die je belangrijk vindt.

Hura is erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor zowel opleiding (DV.O109824) als advies (DV.A109825). Een kleine onderneming kan een steunpercentage tot 40% ontvangen en een middelgrote onderneming 30%.

Ervaringen

Wanneer bedrijven sterk groeien is een goede begeleiding en ondersteuning vaak van cruciaal belang om de groeiende tendens geen stokken in de wielen te steken, maar juist aan te moedigen. Hura biedt zich in dat opzicht aan als complete HR-partner. We helpen onder meer Bakkerij Mariën uit Balen om hun sterke groeifase succesvol door te komen. Bakkerij Mariën is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Onlangs nam het bedrijf een sectorgenoot over waardoor het nu meer dan 100 medewerkers telt. Dat zorgde voor een behoefte aan ondersteuning op vlak van  organisatieontwikkeling  en begeleiding van het personeel. Zeker na de overname was er aandacht nodig voor het nieuwe personeel, dat mee geïntegreerd werd in de nieuwe structuur en werking. . Hura  luistert naar de vraag en gaat dan pas aan de slag. We hebben het traject van Mariën stelselmatig opgebouwd in functie van de vragen en behoeften die door de zaakvoerders werden aangegeven. Geen standaardtrajecten dus, maar concrete oplossingen op maat, gebaseerd op de cultuur van het bedrijf en de beoogde resultaten.  Brede ondersteuning en begeleiding Bij Bakkerij Mariën worden zowel de directie als de medewerkers op de vloer gecoacht in onder andere de verdere  ontwikkeling van de organisatiestructuur en het personeelsbeleid , ondersteuning bij de  selectie en de interne doorstroom  via assessmentcenters, het begeleiden van het werkoverleg en het onthaalbeleid op de vloer. Stap voor stap bouwen we zo aan verandering, in overleg met alle partijen en rekening houdend met de mogelijkheden van de mensen. Op die manier zoeken we voortdurend naar win-winoplossingen. Daar slagen we steeds in, dankzij onze expertise op verschillende domeinen en onze ervaren coaches. De belangrijkste uitdaging is nu om de integratie van de nieuwe personeelsleden na de overname succesvol af te ronden. Ook bij de verdere groei blijft Hura voor ondersteuning zorgen. Het gaat dan voornamelijk om advisering bij het loonbeleid en loopbaanbeleid, net als begeleiding bij de  ontwikkeling van mensen . “Want als zij gelukkig zijn, bouwen ze mee aan het succes van het bedrijf.” Hura is een erkend dienstverlener voor de KMO portefeuille en van verschillende sectororganisaties. Wij adviseren en helpen onze klanten bij de aanvraag van subsidies.
Hura ondersteunt bakkerij Mariën 

Lees meer
Hezemeer investeert in talent

Sauna- en wellnesscentrum Hezemeer koos ervoor om samen met Hura te werken aan de verdere ontwikkeling van de organistie. Facility Manager Christof Tubeeckx blikt terug op het traject en deelt zijn persoonlijke ervaringen. 
Hezemeer investeert in talent

Lees meer
Qfor audit

"De trainers van Hura zijn zeer competent, gedreven en ze staan heel dicht bij hun deelnemers."
Qfor audit

Lees meer
Coaching & opleiding

"Kenmerkend aan Hura is hun no nonsense, pragmatische en persoonlijk aanpak."
Coaching & opleiding

Lees meer
Qfor label

Hura behaalt het Qfor-label met een score van 100% tevredenheid over de kwaliteit!
Qfor label

Lees meer

Op zoek naar een individuele coaching voor een medewerker of een in company opleiding?

Hura wijst je de weg.

Neem vrijblijvend contact op