Voor wie?

Dit opleidingstraject richt zich tot elke HR professional en leiddinggevende, die het coachen wil integreren in zijn of haar manier van werken met anderen. Dit met als doel om mensen en teams te laten groeien in organisaties. 

Wat is de meerwaarde voor jou? 

We willen jou met deze opleiding sterker maken om verschillende type gesprekken (zoals groei-, motivatie-, en doelstellingsgesprekken) op een coachende manier te voeren.
Op die manier kunnen medewerkers in jouw organisatie bij jou terecht en kan jij hen nieuwe inzichten en doelen meegeven. Dit heeft als gevolg dat jij kan helpen om resultaten te verbeteren, communicatie en samenwerking te optimaliseren of meer ideeën te genereren. 

 

Miete aan het woord: "We behaalden onlangs ons kwaliteitscertificaat voor coaching en opleiding! 
Groot is dan ook onze goesting om opnieuw onze expertise te mogen overbrengen."

 

Op het menu

​Een vierdaagse opleiding die praktijkgericht én interactief wordt opgesteld. De deelnemers en hun ontwikkelvragen staan centraal en we gebruiken heel wat praktijkvoorbeelden en reële cases welke we koppelen aan gemakkelijk te hanteren kaders en tools.

Geen saaie uiteenzettingen dus, maar een sfeer waarin de deelnemers gestimuleerd worden om te leren en te groeien vanuit ervaringen en zelfreflectie.

De inhoud 

Wat is coaching? 

We staan stil bij de definitie en het doel van coachen met als doel een gezamelijk standpunt te hebben. Vervolgens gaan we al doende leren hoe we deze definitie kunnen omzetten van theorie naar praktijk. 

Hoe bouw je een coachingsgesprek op? 

We leren jou een authentieke coachingsrelatie op te bouwen aan de hand van een coachingstructuur, waarbij onderstaande vaardigheden getraind worden:

 • Verkennen

 • De kunst van feedback geven

 • Uit de comfortzone halen

 • Komen tot nieuwe inzichten

 • Omgaan met emoties

 • Creëren van een veilig coachingsklimaat

Elke vaardigheid wordt op een ervaringsgerichte manier eigen gemaakt. Eerst zal je facetten hiervan zelf ervaren en nadien ga je er zelf mee aan de slag! 

Bij elke vaardigheid worden accenten gelegd zodat je deze vaardigheid op een gepaste manier kan inzetten. 

Coachingsoefeningen

We geloven dat coachingsoefeningen deze opleiding nog meer praktijkgericht maken om met specifieke thema’s aan de slag te gaan.

We voorzien bewust telkens ruimte tussen de verschillende opleidingsdagen, zodat je de geleerde materie aan de praktijk kan toetsen, en we verder kunnen bouwen op basis van jouw (recente) ervaringen. 

De praktische kant 

Wanneer en waar?

We ontmoeten jou graag in ons kantoor te Beerse op: 

 • Donderdag 19 januari 2023
 • Dinsdag 14 februari 2023
 • Donderdag 23 maart 2023
 • Dinsdag 18 april 2023

Aanvullend aanbod

We voorzien jou van een toolbox met een neerslag van alle aangereikte tools en kaders.

Daarnaast wordt de opleiding nog aangevuld met een supervisie in groep van 3 uur,
3 maanden na de laatste opleidingsdag. 

Kostprijs 

 • We houden de groepjes beperkt, van minimaal 6 tot maximaal 12 deelnemers. 
 • Kostprijs: 1990 EUR excl. BTW*
  • Dit omvat 4 dagen opleiding, een supervisie, een toolbox, en het enthousiasme en de expertise van onze deskundige coaches Miete en Hans ! 
  • We maken het plaatje compleet door te voorzien van verfrissende drankjes, lekkere koffie en smakelijke lunchpauzes!
  • Uiteraard bezorgen we jou ook een deelnamebewijs

Enkele tips om kortingen te bekomen

We informeren je graag over de subsidiemogelijkheden! Mogelijks kan je immers genieten van subsidievoordelen van de KMO-portefeuille en/of het VOV (Vlaams opleidingverlof)? Hierdoor kan de korting van deze opleiding wel tot in de honderden euro's oplopen! 

Wens je samen met een collega deze opleiding te volgen? Graag belonen we jullie organisatie met een korting bij meerdere gelijktijdige inschrijvingen, nl. 10% voor de 2e inschrijving en 15% voor de 3e inschrijving. 

Triggert de inhoud van deze opleiding jou om dit in jouw eigen organisatie te voorzien? Ook dat is mogelijk! Contacteer ons vrijblijvend om de mogelijkheden te bekijken. 

Wil je graag deelnemen aan onze vierdaagse opleiding "coachende vaardigheden"?

Schrijf je dan zeker in via onderstaand contactformulier! 

Ervaringen

Hura als vaste HR partner

Hura heeft al enkele jaren een fijne en duurzame samenwerking met Wit-Gele Kruis op diverse HR vlakken
Hura als vaste HR partner

Bekijk video
Medewerkers bloeien open dankzij de combinatie van groepstraining met individuele coaching

De sterke groei van Hezemeer vroeg om andere competenties van de leidinggevenden. Hezemeer besliste om de organisatie en haar leidinggevenden verder te versterken en ontwikkelen. Ank Vanbaelen, receptieverantwoordelijke, was een van de deelnemers van dit traject. 
Medewerkers bloeien open dankzij de combinatie van groepstraining met individuele coaching

Lees meer
Hezemeer investeert in talent

Sauna- en wellnesscentrum Hezemeer koos ervoor om samen met Hura te werken aan de verdere ontwikkeling van de organistie. Facility Manager Christof Tubeeckx blikt terug op het traject en deelt zijn persoonlijke ervaringen. 
Hezemeer investeert in talent

Lees meer
Qfor audit

"Ik heb Hura vijf en een half jaar geleden ontmoet. Ik heb altijd een vaste contactpersoon die ik persoonlijk de intake doet. Alles verloopt heel vlot."
Qfor audit

Lees meer

Heb je nog vragen over het open opleidingsaanbod?

Aarzel niet om ons te contacteren. We helpen je graag verder.

Neem vrijblijvend contact op