Hura is dé partner voor organisaties, zowel bij de uitbouw van je HR beleid als bij de groei en transitie van je organisatie. Een goed onderbouwd loopbaanbeleid zien we als de ‘lijm’ om de juiste medewerker op de juiste plaats in de organisatie te laten renderen. 

Wij, de consultants van Hura…

… zijn echte specialisten in ons domein. We genoten allen een voortgezette opleiding in HR management en beschikken over een ruime bedrijfservaring. Hierdoor zien we het grotere plaatje en kunnen we jouw vragen in een breder HR- en organisatiekader plaatsen. We investeren al te graag de nodige tijd om jouw organisatie goed te leren kennen. Onze werkwijze is degelijk én pragmatisch. We spreken de taal van jouw bedrijf waardoor we een gesprekspartner zijn voor iedereen in de organisatie. 

Hura is erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor zowel opleiding (DV.O109824) als advies (DV.A109825). Een kleine onderneming kan een steunpercentage tot 40% ontvangen en een middelgrote onderneming 30%.

Hura behaalde het Qfor-kwaliteitslabel voor zowel opleiding als advies met een score van 100%. Enkele reacties van onze klanten lees je hier

Ervaringen

Hura heeft al enkele jaren een fijne en duurzame samenwerking met Wit Gele Kruis op diverse HR vlakken.  O.a. i.k.v. assessment- en developmentcenters,  coaching en opleidingstrajecten. Hura is een vaste partner voor WGK i.k.v. HR waardoor we de organisatie goed kennen en dus een klankbord kunnen zijn in HR thema’s. Daarnaast merken we op dat er een goede match is op vlak van waarden en cultuur tussen Hura en het Wit-Gele Kruis. 
Hura werkt al enkel jaren samen met Wit Gele Kruis op verschillende HR vlakken

Lees meer

Wanneer bedrijven sterk groeien is een goede begeleiding en ondersteuning vaak van cruciaal belang om de groeiende tendens geen stokken in de wielen te steken, maar juist aan te moedigen. Hura biedt zich in dat opzicht aan als complete HR-partner. We helpen onder meer Bakkerij Mariën uit Balen om hun sterke groeifase succesvol door te komen. Bakkerij Mariën is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Onlangs nam het bedrijf een sectorgenoot over waardoor het nu meer dan 100 medewerkers telt. Dat zorgde voor een behoefte aan ondersteuning op vlak van  organisatieontwikkeling  en begeleiding van het personeel. Zeker na de overname was er aandacht nodig voor het nieuwe personeel, dat mee geïntegreerd werd in de nieuwe structuur en werking. . Hura  luistert naar de vraag en gaat dan pas aan de slag. We hebben het traject van Mariën stelselmatig opgebouwd in functie van de vragen en behoeften die door de zaakvoerders werden aangegeven. Geen standaardtrajecten dus, maar concrete oplossingen op maat, gebaseerd op de cultuur van het bedrijf en de beoogde resultaten.  Brede ondersteuning en begeleiding Bij Bakkerij Mariën worden zowel de directie als de medewerkers op de vloer gecoacht in onder andere de verdere  ontwikkeling van de organisatiestructuur en het personeelsbeleid , ondersteuning bij de  selectie en de interne doorstroom  via assessmentcenters, het begeleiden van het werkoverleg en het onthaalbeleid op de vloer. Stap voor stap bouwen we zo aan verandering, in overleg met alle partijen en rekening houdend met de mogelijkheden van de mensen. Op die manier zoeken we voortdurend naar win-winoplossingen. Daar slagen we steeds in, dankzij onze expertise op verschillende domeinen en onze ervaren coaches. De belangrijkste uitdaging is nu om de integratie van de nieuwe personeelsleden na de overname succesvol af te ronden. Ook bij de verdere groei blijft Hura voor ondersteuning zorgen. Het gaat dan voornamelijk om advisering bij het loonbeleid en loopbaanbeleid, net als begeleiding bij de  ontwikkeling van mensen . “Want als zij gelukkig zijn, bouwen ze mee aan het succes van het bedrijf.” Hura is een erkend dienstverlener voor de KMO portefeuille en van verschillende sectororganisaties. Wij adviseren en helpen onze klanten bij de aanvraag van subsidies.
Hura ondersteunt bakkerij Mariën 

Lees meer
Hezemeer investeert in talent

Sauna- en wellnesscentrum Hezemeer koos ervoor om samen met Hura te werken aan de verdere ontwikkeling van de organistie. Facility Manager Christof Tubeeckx blikt terug op het traject en deelt zijn persoonlijke ervaringen. 
Hezemeer investeert in talent

Lees meer
3Master organisatieontwikkeling

Nieuwe organisatiestructuur zorgt voor meer betrokkenheid en participatie bij 3Master
3Master organisatieontwikkeling

Lees meer
GielsBos

Loopbaangesprekken verzekeren lange-termijnmotivatie en welbevinden van medewerkers bij GielsBos
GielsBos

Lees meer

Op zoek naar HR-advies of ondersteuning bij een organisatieontwikkelingstraject?

Hura wijst je de weg. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Neem vrijblijvend contact op