Via de 5 A’s (Arbeidsinhoud, Arbeidsorganisatie, Arbeidsomstandigheden,  Arbeidsverhoudingen en Arbeidsvoorwaarden) die van invloed zijn op de kwaliteit van het werk en welbevinden, onderzoeken we samen met onze klant hoe medewerkers het werk en de werkomgeving ervaren.

Aan de hand van workshops of interviews in alle lagen van de organisatie gaan we in gesprek met de medewerkers over dit thema. We focussen daarbij zowel op de ervaren pijnpunten als op de positieve punten die als hefboom ingezet kunnen worden voor verandering.

Samen leggen we linken tussen de arbeidsbeleving en de organisatie, bijvoorbeeld: de cultuur van de organisatie, de inhoud van jobs, de organisatie van het werk, de samenwerking binnen teams en tussen afdelingen, de groeimogelijkheden voor medewerkers, de stijl van leidinggeven enz.

Vanuit de conclusies werken we een actieplan uit dat door de ganse organisatie gedragen wordt. Het is immers belangrijk dat iedereen betrokken is en mee vorm kan geven aan veranderingen en verbeteringen. 

Een mooi voorbeeld van een traject op organisatieniveau is het 'Het huis van Mora'. Met dit project werd ingezoomd op het werkvermogen van medewerkers. Lees hier meer over het traject bij Mora.

Hura Foto 58

Wil je een beleid uitwerken omtrent stress & burn-out? Of zoek je een partner om een actieplan uit te werken voor een specifiek probleem?

Wij helpen je graag verder.

Neem vrijblijvend contact op