Talent zoekt talent!

Omdat we blijven groeien, zoeken we een nieuwe collega HR consultant Talentmanagement met focus op assessment- en developmentcenters! 

Meer weten? Lees snel onze vacature!

Lees meer

8 tips bij onafwendbaar ontslag van een goede werknemer

Moet je een goede werknemer ontslaan wegens economische of andere onafwendbare redenen? Dat kan best zwaar op de maag liggen. We geven je graag enkele tips mee om het ontslag menselijk en respectvol aan te pakken. Het is voor jou en de werknemer immers van groot belang om de samenwerking op een menselijke en positieve manier te kunnen beëindigen.

Voorbereiding en communicatie zijn hierbij sleutelwoorden. Weet dat je je hierin ook kan laten bijstaan door een externe partner die optreedt als klankbord voor beide partijen. In de praktijk zien we dat het betrekken van een externe partij in het ontslagproces vaak een meerwaarde is. Iemand moeten ontslaan is en blijft één van de moeilijkste dingen die tot je takenpakket behoren als verantwoordelijke.

In deze blog gaan we eerst dieper in op de menselijke aanpak en daarna geven we ook een aantal praktische tips mee over hoe je bijvoorbeeld de werknemer kan helpen om een nieuwe job te vinden.

Lees meer

Gratis loopbaanbegeleiding? Ontdek de mogelijkheden!

Wist je dat er verschillende organisaties en gemeenten je loopbaancheque(s) terugbetalen? Ontdek de verschillende mogelijkheden op onze website

Heb je nood aan meer informatie? Of wil je graag vrijblijvend een kennismakingsgesprek? Neem dan contact op met onze collega Inge Peeters via inge@hura.be of 0476/85 72 36.

Lees meer

Nieuw! Opleiding Leiderschap, de fundamenten

Al jaren versterken we leidinggevende in hun (nieuwe) rol, deze kennis en expertise wordt nu gebundeld in ons open opleidingsaanbod! Dit najaar gaan de eerste twee van start. 

Wil jij ook het talent in je onderneming in beweging zetten en ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met Hans Pluym of neem een kijkje op onze website!

Lees meer

Hura op RTV

Wat gebeurt er op de arbeidsmarkt? Wat zijn de verwachtingen, trends en feiten? Johan Maes geeft zijn visie tijdens een interview op RTV. Een wakkere kijk en een warme oproep naar de bedrijven. 

Lees meer

Mijn eerste indrukken als HR consultant bij Hura

Onze immer sympathieke collega Sofie blikt terug op haar eerste jaren bij Hura. Een verhaal over lentekriebels, veel fris & fruitigheid en het opzoeken van nieuwe oorden. 

Lees meer

VDAB Webinar: aan de slag met 55-plussers

Hoe slagen we erin om 55-plussers terug goesting te laten krijgen om terug aan de slag te gaan? Wat betekent Bruce Springsteen in dit verhaal? Neem dinsdag 2 maart deel aan het webinar van VDAB. Samen met Filip Lemaitre, oprichter van Bureau 50, verkennen we de 55-plusser en zoeken we naar de juiste hefbomen om deze generatie op de arbeidsmarkt verder te helpen.

Lees meer

Celien, Christel en Wien vertellen over hun eerste weken bij Hura  

Celien, Christel en Wien versterken het Hura-team. In een kort interview geven ze wat meer toelichting over de reden waarom ze bij Hura solliciteerden en delen ze hun ervaringen over de eerste weken bij Hura.

Lees meer

Feedback van onze klanten geeft ons vleugels

Met een gemiddelde score van 9/10 voor de algemene tevredenheid en 9/10 voor de deskundigheid van onze coaches zijn we dan ook heel tevreden en fier! We delen met veel trots enkele reacties. 

Lees meer

Gezocht: nieuwe collega's voor ons outplacementteam! 

Momenteel we op zoek naar een twee nieuwe collega's!

Ben jij de coach die werkzoekenden wil verder helpen in hun loopbaan? Is het voor jou belangrijk dat je kan werken in een fijn team waar je kan rekenen op professionele ondersteuning door ervaren collega’s? We hebben momenteel twee openstaande vacatures.

Lees meer