Versterk je loopbaanbegeleiding 24/7, dankzij ons online platform!

Hierdoor haal jij nóg meer uit jouw loopbaancheques van de VDAB, want jouw begeleiding loopt simpelweg 24/7 door. En dit naast de persoonlijke aanpak, die je van ons gewend bent! 

Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? 

Lees meer

Audit resultaat

Een schitterend audit-resultaat en een verlenging van onze erkenning voor de KMO- portefeuille tot 2025! 

Lees meer

Stage bij Hura 

Wie fleurt jouw dag op? 
Wij hadden het geluk om onze stagiaire Fleur drie maanden te begeleiden tijdens haar stage bij Hura.
Maya blikte met haar terug op die periode. 
 

Lees meer

Hura en itzu slaan de handen in elkaar!

Dankzij dit partnerschap verhogen we toekomstgericht onze slagkracht en kunnen we al onze klanten nóg beter van dienst zijn.

Leen Peeters en Johan Maes aan het woord: “Deze samenwerking is een win-win voor beiden organisaties. Zowel inhoudelijk als wat betreft visie op dienstverlening zitten we op dezelfde golflengte. Beiden dragen we kwaliteit en zorg voor klanten hoog in het vaandel.  Door onze krachten te bundelen kunnen we onze kwalitatieve dienstverlening nog verder uitbouwen en onze actieradius uitbreiden.”

Lees snel verder voor meer info!

Lees meer

Rijden zónder GPS

Vanuit mijn rol leg ik vaak het eerste contact met pas ontslagen werknemers in verband met de opstart van hun outplacementtraject. Gezien het overaanbod aan vacatures krijg ik vaak de opmerkingen: 'Ik kan mijn plan wel trekken' of 'Ik ben al met een aantal werkgevers in contact'. 

Een begrijpbare reactie binnen de huidige verhitte arbeidsmarkt. Maar met het overaanbod van vacatures, komen werkzoekenden nu voor vaak heel andere uitdagingen te staan...

Lees meer

Digitale rondleiding: Welkom in het gloednieuwe huis van Hura!

Wij zijn verhuisd naar de Rouwbergkens 6B in Beerse. Dat is op een boogscheut van waar we vroeger zaten maar nu in een volledig nieuw kader. Kijk zelf even mee op onze digitale rondleiding! 

Lees meer

Hura behaalt de hoogste score in de gunning van VDAB!

Officiële erkenning krijgen van ons werk doet deugd. We komen als beste outplacementkantoor uit de gunning van VDAB voor de uitbesteding van Outplacement in het kader van het Sociaal Interventiefonds (tender SIF4).  De offertes werden beoordeeld door een VDAB-lezersgroep, samengesteld uit vak experten. We kregen als feedback dat ons outplacement een absolute meerwaarde betekent voor de doelgroep. Daar zetten wij met trots onze handtekening onder!

Concreet betekent dit dat we ook de komende jaren de mensen gaan ondersteunen die getroffen worden door een faillissement en hen gaan versterken in hun zoektocht naar werk. Onze regionale focus ligt op de Kempen, Mechelen en Limburg. 

Onze aanpak vertaalt zich in een outplacement dat verder gaat dan alleen ondersteuning naar werk. Het Hura team biedt een intensief en professioneel coaching programma met maatwerk en zorg voor elke deelnemer. Wij laten mensen pas los als ze goed terecht komen. Daar staan wij voor.

Lees meer

Vragen aan Johan: De IT 'er zonder armen en benen

Lees het verhaal van de IT’er die zijn ontslag krijgt omdat hij de twee cruciale 21ste eeuwse competenties mist: zelfinitiatie (armen) en mobiliteit (benen)., maar ook hoe je dit kan aanpakken en ontslag kan voorkomen. Elke week licht Johan een vraag uit zijn dagelijkse praktijk. .

Lees meer

Hura verhuist!

"As we speak" wordt de laatste hand gelegd aan onze spiksplinternieuwe kantoren en pakken we de laatste verhuisdozen in.  We nemen afscheid van Lilsedijk 22 en zijn vanaf 1 januari 2022 in ons nieuw hoofdkantoor terug te vinden op Rouwbergskens 6B in Beerse! 

We verwelkomen jullie, met trots, in een warme en aangename setting! 

 

Lees meer

8 tips bij onafwendbaar ontslag van een goede werknemer

Moet je een goede werknemer ontslaan wegens economische of andere onafwendbare redenen? Dat kan best zwaar op de maag liggen. We geven je graag enkele tips mee om het ontslag menselijk en respectvol aan te pakken. Het is voor jou en de werknemer immers van groot belang om de samenwerking op een menselijke en positieve manier te kunnen beëindigen.

Voorbereiding en communicatie zijn hierbij sleutelwoorden. Weet dat je je hierin ook kan laten bijstaan door een externe partner die optreedt als klankbord voor beide partijen. In de praktijk zien we dat het betrekken van een externe partij in het ontslagproces vaak een meerwaarde is. Iemand moeten ontslaan is en blijft één van de moeilijkste dingen die tot je takenpakket behoren als verantwoordelijke.

In deze blog gaan we eerst dieper in op de menselijke aanpak en daarna geven we ook een aantal praktische tips mee over hoe je bijvoorbeeld de werknemer kan helpen om een nieuwe job te vinden.

Lees meer