Hura

Celien Brosens, Christel Gevers en Wien Arnauts versterken sinds eind 2020 het Hura-team. In een kort interview vertellen ze over hun eerste weken bij Hura. 

Celien Brosens 

  • Consultant binnen het Talent Team 
  • Bachelor Sociaal Werk optie Personeelswerk, Bachelor Advanced Business Management optie HR
  • Meer info over Celien

Christel Gevers 

  • Office Assistant 
  • Ruime ervaring in administratie en planning 
  • Meer info over Christel

Wien Arnauts  

  • Coach binnen het Outplacement Team 
  • Bachelor Psychologie, ruime ervaring als Loopbaanconsulent 
  • Meer info over Wien

 

Waarom solliciteerden jullie bij Hura? 

Christel: Door het faillissement bij mijn vorige werkgever kwam ik bij Hura in outplacementbegeleiding . Tijdens deze begeleiding wees mijn coach me op de vacature van Office Assistant. De jobomschrijving sprak me meteen aan en ik ben er vol voor gegaan. Samen met mijn coach, die dus nu mijn collega is, bereidde ik me voor en was ik klaar voor een nieuwe uitdaging.

Wien: Na 7 jaar te hebben gewerkt als Loopbaanconsulent, waarbij ik mensen vooral met praktische vragen over hun loopbaan vooruit hielp, was ik op zoek naar meer diepgang en inhoudelijke verruiming. Ik ging bewust op zoek naar een job als coach zodat ik ook de persoon achter de vraag beter kan leren kennen. In mijn vorige job kwam ik bovendien regelmatig in contact met mensen in outplacementbegeleiding. Ik hoorde over geen enkel outplacementkantoor evenveel positieve reacties als over Hura. Dan is de keuze dus snel gemaakt.

Celien: Ik deed mijn eindejaarsstage bij Hura. Tijdens een eerdere stage-ervaring elders leerde ik Hura al kennen. Hura gaf me de kans om te ontdekken wat ik echt wou. Ik kreeg de smaak om aan de slag te gaan als consultant binnen HR te pakken. De ervaring is me bijgebleven en heeft me tot op vandaag niet meer losgelaten. 

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Christel: De eerste weken waren een echte uitdaging. Ik kwam uit een andere sector en alles was nieuw. Door mezelf tijd te geven en door de steun van de collega’s voel ik me ondertussen toch al wat thuis in dit fantastische team. Het geeft enorm veel voldoening om een schakeltje te zijn in de zoektocht naar een nieuwe job voor de deelnemers die outplacementbegeleiding volgen. Doordat ik dit proces zelf heb doorgemaakt, kan ik mijn ervaring delen en vertrouwen geven. Het gevoel dat je je eigen weg kan en mag zoeken in een team waar betrokkenheid, overleg, waardering en groei belangrijk zijn is top!

Wien: Inwerken in een nieuwe job in volle coronatijden: het is iets bijzonder! Gelukkig hebben de collega’s hun uiterste best gedaan om mij toch warm te onthalen. Meevolgen van sessies via Teams, regelmatig een telefoontje om te horen hoe het met mij gaat en of ik mijn weg wat vind, een lief berichtje of een mailtje, …  . Ondertussen voel ik me al helemaal thuis in het Hura-team en zou ik mijn nieuwe collega’s niet meer kunnen missen. Ook de eerste coachings zijn super goed meegevallen. Online begeleiden is voor iedereen een beetje zoeken, zowel voor deelnemers als (nieuwe) coaches. Gelukkig vonden we daar allemaal redelijk snel onze weg in. Al kijk ik heel erg uit naar wanneer we terug gewoon onze deelnemers kunnen zien in fysieke sessies.

Celien: Het was een blij weerzien met de collega's. Het warm welkom was intensief en overwegeldigend in positieve zin. Het is hier een gezellige drukte waardoor ik de smaak nog meer te pakken krijg. Ik ervaar bovendien voldoende aandacht en ruimte om mezelf in te werken en te ontwikkelen. Kortom, een goed evenwicht tussen zaken vastpakken en ondersteunen en tijd om zelf in je job te kunnen groeien. Ik apprecieer de informele en collegiale, maar toch professionele sfeer. 

Wien: Ik had op voorhand al een heel positief beeld over Hura maar dan nog werd ik verrast door de warmte van de organisatie. Iedereen zorgt voor elkaar en Hura zorgt voor ons. Hura is voor mij een warme familie waar je kan op rekenen.