Dsc 0206

Hura was aanwezig op de kick-off van Welt voor 2019. We startten de dag met een energieke sessie over 'de kracht van positiviteit'. Vervolgens gingen we tijdens het World Café aan de slag rond 6 actuele HR-uitdagingen. 

Ken jij Welt al?

Welt is een traject van Voka dat organisaties ondersteunt met de ontwikkeling van een talent- en opleidingsbeleid. Via meerdere sessies krijg je advies en kan je ervaringen delen met andere bedrijven. Bovendien maak je er kennis met interessante opties om vacatures in te vullen, zoals beroepsverkennende stages, individuele beroepsopleidingen en andere werkervarings- en leertrajecten. 

In een Welt-traject staat kennisdeling centraal

Kennis delen, ervaringen uitwisselen, inzoomen op HR-uitdagingen, brainstormen over mogelijke oplossingen,... daar moesten we bij zijn!

Tijdens het World Café waren er 6 thema's waarover bedrijven inspiratie konden opdoen en ervaringen uitwisselden met HR-collega's. Daarnaast waren er experten en bemiddelaars die participeerden in de brainstormsessies. 

Zo zat Hura aan de brainstormtafel over 'opleiding & mentorship' en 'hoe mensen bij en blij houden'. Twee actuele thema's waarover we steeds meer vragen van klanten krijgen. 

Enkele interessante take-aways uit de presentatie over positiviteit

  • 3 redenen om te kiezen voor positiviteit:

  1. de sfeer in een organisatie is recht evenredig met het aantal complimenten (Losada, 2008)
  2. gelukkige mensen zijn minder vaak ziek dan ongelukkige (Gallup Healthways)
  3. niemand werkt graag samen met een zuupruim :) 
  • Is geluk maakbaar?

Ja! 50% is aanleg, 10% wordt bepaald door de omstandigheden én 40% is bewust gedrag.
Shit happens, maar hoe ga jij ermee om? Of anders gezegd, de shit uit je verleden is de mest voor je toekomst...

  • Wat zijn de 4 succesfactoren van gelukkige mensen?

  1. Ze zien kansen als ze zich aanbieden
  2. Ze nemen goede beslissingen door hun intuïtie te volgen
  3. Ze starten vanuit een positieve mindset en realiseren hierdoor doelen
  4. Ze zijn weerbaar tegen tegenslagen

De juiste mind-set is key, zowel voor je eigen geluk als dat van mensen rondom je. Breng eens in kaart wat jouw basisbehoeften zijn die zorgen voor je dagelijks geluk. Waar krijg je energie van? En waar zitten de stressfactoren en energievreters? Krijgen de juiste zaken voldoende aandacht in je dagelijks leven?