Hr Tip 5 Talent Ontdekken

Een kweekvijver van talent, wie droomt daar nu niet van? Maar hoe kan je talent opsporen en in de juiste richting oriënteren? Onze 5de HR-tip neemt je mee in enkele pistes en ervaringen. 

Wanneer je nieuw talent in je eigen organisatie kan vinden en benutten, sla je twee vliegen in één klap. Je medewerker voelt zich gewaardeerd en erkend in zijn waarde én de organisatie kan een vacature invullen met een interne kandidaat die vertrouwd is met de cultuur en uitdagingen van het huis. Zonder nog te spreken over het kostenplaatje dat een externe aanwerving met zich meebrengt. 

Maar hoe kom je intern talent op het spoor? En welke tools kan je daarbij inzetten? We overlopen met u enkele mogelijkheden.


Een voor de hand liggende methodiek om talent te screenen is het assessmentcenter, en hoe langer hoe meer ook het developmentcenter. Waar we in het assessmentcenter eerder een persoon screenen in functie van een specifiek profiel, zoomen we in een developmentcenter veel breder in op de kwaliteiten van een persoon. Een developmentcenter is dan ook een waardevol cadeau voor elke werknemer die de kans krijgt om eraan deel te nemen. We brengen in kaart welke sterktes we opmerken, geven tips over hoe de persoon zich nog verder kan ontwikkelen en in welke rollen de organisatie de medewerkers kan inzetten. 

Een assessment of developmentcenter is voor onze klanten de meest complete methode om talent in beeld te brengen. De coaches van Hura geven zowel de deelnemer als de organisatie uitgebreid feedback en advies om de medewerker verder te laten groeien.

Een developmentcenter is de investering waard als je wil inzetten op interne doorstroom.

Voor het Wit-Gele Kruis van Antwerpen is talentontwikkeling een heel belangrijke pijler van hun HR-beleid. Kansen geven aan medewerkers om zich verder te ontwikkelen zit in het DNA van de organisatie. Hier horen vanzelfsprekend assessment- en developmentcenters bij om de juiste beslissingen te nemen en om medewerkers nadien goed te omkaderen. 

Ook voor operationele profielen is een developmentcenter toepasbaar en levert het interessante inzichten op.

Hura ontwikkelde voor Milcobel een assessmenttool om productiemedewerkers te laten doorgroeien naar procesoperator of labomedewerker. We brengen voor hen niet alleen het vaktechnisch potentieel in beeld, maar evenzeer de persoonlijke kwaliteiten die even belangrijk zijn in deze productieomgeving.

Een recente tool om talent te ontdekken is 'Lumina Spark' en 'Lumina Select'. Lumina is een persoonlijkheidstest die het potentieel van iemand weergeeft via een kleurenprofiel dat de sterktes en valkuilen op een gedetailleerde manier beschrijft. Lumina Select vertaalt dit profiel in 16 'kleurrijke' competenties die het potentieel gedrag van de persoon meten. 

Wanneer je als organisatie op zoek bent naar een 'snelle' manier om een persoon te screenen, biedt het instrumentarium van Lumina een perfect antwoord. We zetten Lumina bij verschillende van onze klanten in, zowel voor vragen m.b.t. interne doorstroom alsook bij het verdere ontwikkelingstraject van de medewerker.


Leestip: Wil je meer informatie over onze aanpak om talent te screenen en de verschillende tools die we kunnen inzetten? Klik dan hier

Wil je graag afstemmen welke mogelijkheden er zijn voor jouw organisatie?

Wij helpen je graag op weg!

Neem vrijblijvend contact op