Herstructurering Struik Foods Schoten

Dit voorjaar kregen de werknemers van voedingsfabrikant Struik Foods Europe het nieuws  dat  hun productiesite  in Schoten ging sluiten. Begin april startte Hura met de begeleiding in outplacement van de getroffen werknemers. Zes maanden later is meer dan 75% van de getroffen werknemers terug aan de slag. Dat resultaat vloeit voort uit het maatwerk dat Hura levert. 

Maatwerk

Na een eerste informatieronde in het bedrijf ging Hura meteen aan de slag om een sterk en aangepast  outplacementprogramma op touw te zetten. Jawel, je leest het goed: bij elke opdracht onderzoeken we eerst de situatie en de behoeften van de  betrokken medewerkers  en maken we vervolgens  een begeleidingsprogramma op maat, volgens de wensen van het bedrijf en de behoeften van de doelgroep.

Begeleiding nog tijdens de tewerkstellingsperiode

Bij Struik betekende dit o.a. dat de deelnemers nog tijdens hun tewerkstellingsperiode konden deelnemen aan een ‘voortraject’.  In deze periode werd  voor elke kortgeschoolde medewerker een competentiebalans uitgewerkt waarin alle vaardigheden die ze tijdens hun werkperiode ontwikkeld hebben, uitgebreid beschreven worden. Dit bleek voor hen een waardevol instrument om hun zoektocht naar een nieuwe job gemotiveerd en vol zelfvertrouwen aan te vatten. Daarnaast organiseerden we een laagdrempelige kennismakingsbeurs waarbij de werknemers contacten konden leggen met aanwezige bedrijven uit de regio om op die manier te netwerken en hun mogelijkheden af te toetsen. Last but not least werd er veel aandacht besteed aan het versterken van de competenties van de deelnemers. Wel 1 op 3 personen volgde een extra opleiding en vergrootte op die manier zijn kansen op de arbeidsmarkt.

Betrokken coaches zorgen voor aangename sfeer

Bovenstaande acties komen pas echt tot hun recht wanneer elke deelnemer in een aangename sfeer én door een betrokken coach begeleid wordt. We willen immers dat iedereen uitkijkt naar elke bijeenkomst en ook graag komt.  Als je kan rekenen op een coach die zich niet alleen tijdens de sessies volledig inzet, maar er ook voor je is als je hem/haar nodig hebt,  dan volgen de resultaten vanzelf natuurlijk!  Meer dan 75% van de getroffen werknemers ging ondertussen terug aan de slag en daar zijn we natuurlijk erg trots op.

Uitmuntende tewerkstellingsresultaten

Over resultaten gesproken....ook bij andere outplacementtrajecten behaalde Hura mooie resultaten. Getuige daarvan de voorbeelden hieronder:   

2017

  • Struik: 74 personen in outplacement, 78% hertewerkstelling reeds na 6 maanden
  • Laird: 28 personen in outplacement, 85% hertewerkstelling

2016

  • Wasserij Sneeuwvlokje: 27 personen in outplacement, 95% hertewerkstelling
  • Sunnyland: 26 personen in outplacement, 80% hertewerkstelling
  • McCain: 126 personen in outplacement, 70% hertewerkstelling

2015

  • Bosal: 171 personen in outplacement, 85% hertewerkstelling
  • Drukkerij Proost: 54 personen in outplacement, 83% hertewerkstelling
  • Wil je graag nog meer info? Lees dan ook het nieuwsbericht ‘mooie voorbeelden van outplacement op maat’