Sofie 2021

Het voorjaar van 2021 breekt aan

Meer licht en een streepje zon, kleuren de dagen en de natuur. Alles groeit en bloeit, een lijn die ik graag doortrek in mijn eigen loopbaan. Recent startte ik een nieuwe uitdaging als HR Consultant bij Hura en dit binnen het “Talent Team”. 

Tijdens een aantal voorafgaande gesprekken en een leerrijk assessment maakte ik al kort kennis met enkele collega’s. Ze vertelden mij onder andere hoe zij de rol van consultant ervaren, waardoor ik zelf een breder beeld kreeg van de functie.
Ondanks het feit dat ik al een aantal teamleden vooraf gezien had, startte mijn eerste werkdag met een gezonde dosis spanning. Eerlijk is eerlijk, ik denk dat dit geen gewone lentekriebels waren. Toch werd ik al heel snel gerustgesteld.

"Wat me meteen opviel was de interesse en hartelijkheid van het volledige team. Ik voelde me echt welkom."  

Naast mijn collega’s van het Talent Team, ontmoette ik ook de collega’s van het Outplacement Team. Onmiddellijk viel me de verwevenheid tussen de diensten op. Ze vullen elkaar niet enkel inhoudelijk aan, maar ook de collega’s onderling staan dicht bij elkaar. Naar mijn beleving vormen een gemeenschappelijke betrokkenheid en gedrevenheid hier het bindmiddel. Er heerst een fris en fruitige dynamiek die gekenmerkt wordt door enthousiasme en spontaniteit. 

Als surplus kreeg ik binnen mijn team van collega’s een vast aanspreekpunt toegewezen dat mee waakt over mijn opleidingstraject. Ook andere collega’s informeerden me uitgebreid en vertelden in geuren en kleuren over werkwijzes, tools, … . Naast een intern opleidingsprogramma werd er een extern traject voorzien om me verder te bekwamen in de gebruikte tools. 

"Het voorjaar van 2021. Niet alleen de vogels zingen, ook ik heb een werkplek gevonden waar ik al fluitend naartoe ga!"
 

De focus in mijn takenpakket ligt op assessment- en development centers. Op mijn tweede werkdag kon ik al onmiddellijk een assessment volgen. Ook al had ik hier al ervaring in, het viel me meteen op dat Hura zich onderscheidt door een mensgerichte aanpak. Dialoog is hier het kernwoord! Ook de diepgang en genuanceerdheid in de rapporten is opmerkelijk. Mijn goesting om hier echt een document van te maken dat zowel een meerwaarde biedt voor de klant (gerichte adviezen) als voor de deelnemer (inzichten) werd hierdoor aangewakkerd! Mijn ervaring in selectie maakt dat ik intussen al de kans krijg om effectief mee te draaien en op dit vlak een volwaardige bijdrage kan leveren. 

Het Hura-team zet ook regelmatig de bloemetjes buiten. Naast hard werken, trekken we er een aantal keren per jaar op uit voor meer informele en ontspannende activiteiten. Ik voel hier aan alles dat de eerste uitstap na een periode van veel thuiswerk een knaller zal worden!

Tot slot ziet ook de toekomst er rooskleurig uit. In het najaar, spreiden we onze vleugels en zoeken we nieuwe oorden op. We verhuizen naar een gloednieuw kantoor. 

Wil jij dat dit jouw verhaal wordt? Lees hier meer over onze vacature. 

Heb je nog vragen? Contacteer één van jouw toekomstige collega's. Opgelet, hun enthousiasme werkt aanstekelijk.

Wil jij graag deel uitmaken van ons team?

Dan kijken we heel erg uit naar jouw reactie!
Stuur je sollicitatie door naar elkevb@hura.be voor de functie HR consultant of celien@hura.be voor Office Coördinator. Je reactie wordt vertrouwelijk behandeld.

Solliciteer nu