Werkbaar Werk

Staat dit al tussen je goede voornemens voor 2018?

Goede voornemens en beste wensen. We spreken ze in deze periode veel uit. Op nummer 1 in de wensenlijst staat ongetwijfeld ‘een goede gezondheid’. We leggen dan onmiddellijk de link naar gezonder eten, meer bewegen en maken hiervoor dan de nodige plannen.

Super! Maar is dit wel voldoende? Het nieuwe jaar is ook het uitgelezen moment om stil te staan bij de impact van jouw werk op je gezondheid

Uit de Vlaamse werkbaarheidsmonitor (onderzoek bij 12.000 werknemers, 2016) blijkt dat slechts 51% van de werknemers op de Vlaamse arbeidsmarkt oordelen dat ze een werkbare job hebben. Dat wil zeggen dat 49% vindt dat hun huidige job aspecten bevat die de haalbaarheid op lange termijn mogelijk moeilijk maken. Denk hierbij aan werkstress, verminderde werkbetrokkenheid/motivatie, beperkte groei/leermogelijkheden, moeilijke combinatie werk/privé enz.

Laat daarom het begin van het nieuwe jaar ook een start zijn om hier verandering in te brengen. 

Steeds meer mensen én organisaties maken gebruik van loopbaancoaching om op een bewuste en onderbouwde manier stil te staan bij deze actuele thema’s, om van daaruit stappen te kunnen nemen.

Werknemers betalen bovendien slechts 10 euro per uur, dankzij de gesubsidieerde loopbaancheques. Ook de organisatie kan deze kost op zich nemen. Hierdoor wordt de drempel nog eens extra verlaagd voor diegene die worstelen met hun loopbaan! 

Ook in 2018 bouwen we verder aan onze missie: "Zet talent in beweging"!

Allerbeste wensen en een goede gezondheid.

Johan Maes - zaakvoerder

 

Gelukkig sta je hier niet alleen voor!

Benieuwd naar wat Hura voor jou kan betekenen als werknemer of als organisatie? 

Neem contact op

Meer lezen?

Klik hier voor ons nieuwsbericht "Op zoek naar een loopbaanspecialist?"