8 tips bij onafwendbaar ontslag van een goede werknemer

Moet je een goede werknemer ontslaan wegens economische of andere onafwendbare redenen? Dat kan best zwaar op de maag liggen. We geven je graag enkele tips mee om het ontslag menselijk en respectvol aan te pakken. Het is voor jou en de werknemer immers van groot belang om de samenwerking op een menselijke en positieve manier te kunnen beëindigen.

Voorbereiding en communicatie zijn hierbij sleutelwoorden. Weet dat je je hierin ook kan laten bijstaan door een externe partner die optreedt als klankbord voor beide partijen. In de praktijk zien we dat het betrekken van een externe partij in het ontslagproces vaak een meerwaarde is. Iemand moeten ontslaan is en blijft één van de moeilijkste dingen die tot je takenpakket behoren als verantwoordelijke.

In deze blog gaan we eerst dieper in op de menselijke aanpak en daarna geven we ook een aantal praktische tips mee over hoe je bijvoorbeeld de werknemer kan helpen om een nieuwe job te vinden.

Lees meer

Een toekomst na Brantano, FNG?

Meer dan 180 werkzoekenden uit de retail-sector (ex FNG, Brantano) zijn eind augustus ingestapt in het Hura-outplacementtraject.

Lees meer

Ex-Mora medewerkers oefenen sollicitatieskills tijdens een kennismakingsbeurs

Voor de getroffen medewerkers van de herstructurering bij Mora organiseerde Hura een kennismakingsbeurs, speciaal in het leven geroepen om werkgever en werkzoekende op een laagdrempelige manier in contact te kunnen brengen met elkaar. 

Lees meer

Stormloop op ontslagen werknemers CG Power Systems

De producent van transformatoren, CG Power Systems, werd failliet verklaard. Daardoor verdwijnen 450 banen in Mechelen en 70 in Charleroi. Hura begeleidt de getroffen werknemers naar een nieuwe job. 

Lees meer

Arbeidsmarktfitheid na herstructurering

Hura begeleidt de herstructurering van Chillfis, P&C, Mora en Mondelez. We hebben in deze trajecten extra aandacht voor de arbeidsmarktfitheid van de getroffen medewerkers.

Lees meer

Heeft outplacement nog nut gezien de krapte op de arbeidsmarkt?

Johan Maes, mede zaakvoerder en outplacement expert van Hura geeft zijn kijk op het nut van outplacement. In deze bijdrage zoomt hij onder andere in op de meerwaarde om als werkgever een outplacementaanbod te doen. 

Lees meer

Hura boekt goede resultaten bij herstructurering Struik Foods

Dit voorjaar kregen de werknemers van voedingsfabrikant Struik Foods Europe het nieuws  dat  hun productiesite  in Schoten ging sluiten. Begin april startte Hura met de begeleiding in outplacement van de getroffen werknemers. Zes maanden later is meer dan 75% van de getroffen werknemers terug aan de slag. Dat resultaat vloeit voort uit het maatwerk dat Hura levert. 

Lees meer

Outplacement: van bandwerk naar maatwerk

Outplacement is sterk gëvolueerd richting maatwerk. Dat vraagt om een partner die zich kan inleven in de persoon én een diepgaand inzicht heeft in de arbeidsmarkt. Meer uitleg door Johan Maes, zaakvoerder van Hura.

Lees meer

Mooie voorbeelden van outplacement op maat

In de zomer van 2016 sloten 2 bedrijven hun deuren : Sneeuwvlokje (wasserij, Merksplas) en Sunnyland (voeding, Turnhout). Hura kreeg de opdracht om de getroffen werknemers gedurende 12 maanden te begeleiden...

Lees meer

Outplacement op maat werkt

Helaas worden heel wat werknemers en werkgevers geconfronteerd met een herstructurering of zelfs sluiting van het bedrijf. Dan is een outplacementtraject een logisch gevolg. Vele betrokkenen hebben bij aanvang hun vragen bij het nut hiervan…

Lees meer