Cg Power Vrt

Een maand na het faillissement van transformatorbouwer CG Power Systems heeft een derde van het personeel in Mechelen al een nieuwe job gevonden. “Zo’n toevloed aan aangeboden vacatures heb ik nog niet meegemaakt”, zegt Johan Maes, zaakvoerder van personeeladviesbureau Hura.
(Bron GVA - 5/3/2020)

De Belgische tak van CG Power Systems werd vorige maand failliet verklaard. Eerder deze week bleek dat er maar één kandidaat-overnemer overblijft en dat die niet al het personeel wil overnemen. Maar de werknemers blijven niet bij de pakken zitten. “145 van de 450 personeelsleden heeft al een nieuwe job gevonden”, zegt Peggy Schuermans, secretaris van de christelijke vakbond ACV. “Ik ben na de bekendmaking van het faillissement platgebeld door bedrijven die hun vacatures aanboden. Het helpt dat veel mensen al vorig najaar zijn begonnen met solliciteren omdat er economische werkloosheid was. Door de malaise bij het bedrijf zijn sommige mensen sinds september al niet meer komen werken.”

Jobbeurs begin april

De 450 werknemers van de vestiging in Mechelen worden naar een nieuwe job of opleiding begeleid door het personeeladviesbureau Hura. “Ik doe deze job al veertien jaar. Zo’n toevloed aan vacatures heb ik nog niet meegemaakt. We hebben er zeker 120 à 130 binnengekregen”, zegt zaakvoerder Johan Maes. “We hebben telefoons gekregen van heel verschillende bedrijven, van netbeheerder Fluvius tot houtverwerkingsbedrijven uit de regio. Die bedrijven zoeken stuk voor stuk technisch geschoolde mensen. Die profielen zijn moeilijk te vinden en dus komen ze aankloppen bij de mensen van CG Power Systems. We organiseren begin april in Mechelen een jobbeurs voor de ontslagen werknemers en bedrijven die hun vacatures aanbieden.” Bij die bedrijven zit onder meer supermarktketen Colruyt, dat in de regio Mechelen een twintigtal vacatures voor technici heeft openstaan.

Ook 50-plussers geraken aan een nieuwe job.

Volgens Johan Maes is niet alleen het profiel van de werknemers een troef. “Ze worden ook als loyale mensen beschouwd”, zegt Maes. “CG Power Systems zit al jaren in een moeilijke situatie, en toch is er niet gestaakt. Bedrijven weten dus dat ze op deze mensen kunnen rekenen.”
Bij het bedrijf werken ook veel oudere mensen. “Het is een fabeltje aan het worden dat 50-plussers moeilijker aan een job geraken”, zegt Johan Maes. “Enkele jaren geleden was dat nog zo, maar door de krapte op de arbeidsmarkt vinden ook zij steeds sneller een baan. Voor 55-plussers is er wel nog een probleem. Als een bedrijf de keuze heeft tussen 40-plussers en 55-plussers zal de werkgever meestal eerst naar die 40-plussers kijken. Maar een gemotiveerde 55-plusser krijgt de laatste jaren meer kansen, zeker als hij zich kan bewijzen tijdens een sollicitatiegesprek.”

Rest van personeel krijgt extra begeleiding

Johan Maes benadrukt dat zijn bedrijf Hura er alles aan doet om ook het overige twee derde van het ontslagen personeel aan een job te helpen. “De werknemers hebben een persoonlijk gesprek gevoerd met een coach. We hebben gepeild naar hun plannen en hoe ze op het ontslag reageren. In de komende weken gaan we hun sterke punten in kaart brengen en ze helpen bij het solliciteren.”
 

 

Je vacatures kenbaar maken

Zijn er binnen jouw organisatie kansen voor de medewerkers can CG Power of wil je graag meer info over de kennismakingsbeurs die we organiseren? Dan kan je contact opnemen met Inge via inge@hura.be. 

Neem contact op