Img 9145 (1)

Van een blij weerzien gesproken! Fleur Michielsen vervoegde in 2022 ons Outplacement team als stagiaire. Na een boeiende en succesvolle stageperiode, studeerde ze af aan Thomas More met een diploma Arbeids- en organisatiepsychologie op zak. Ze gaf een vliegende start aan haar professionele carrière met een traineeship bij ITZU waarbij ze negen maanden lang kan proeven van verschillende afdelingen, jobs en takenpakketten. Hura is haar laatste leerstation. Sinds april vervolledigt Fleur het Talent team waar ze zich zal ontpoppen tot Trainee – Office coördinator. 

 

We stapten in de schoenen van Fleur. Ze nam ons mee voor een inspirerende reis door haar boeiende wereld van HR! We ontdekten hoe ze haar dagen vult, van het werken met talenten tot het ondersteunen van collega's, en lieten ons inspireren door haar toewijding en passie voor professionele ontwikkeling.

“De HR-sector is een dynamisch en boeiend werkveld, waarin rekrutering, talentmanagement, loopbaanontwikkeling, coaching, outplacement,... centraal staan. In welke tak kan ik mijn passie kwijt? En bouw ik verder op de interesses die naar voren kwamen op de schoolbanken of waag ik mijn kans om mezelf te verdiepen in andere topics?”

Fleur koos voor optie twee. “Een traineeship was een bewuste keuze. Het ‘al doende leert men’-principe vormt de beste manier om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Ik word telkens actief betrokken bij echte HR-projecten zodat ik kan leren van concrete situaties en uitdagingen die zich voordoen in de HR-wereld.”

 

Traineeship

Fleur proeft telkens drie maanden van de verschillende HR-takken. In oktober 2022 begon ze als HR-consulent van de Talent Recruitment tak (het voormalige ITZU Jobs) in Turnhout. Daarna verdiepte Fleur zich als backoffice medewerker op het hoofdkantoor in Hasselt. “Tijdens mijn opleiding lag de nadruk vooral op de ontwikkeling van soft skills, tijdens mijn backoffice werkervaring heb ik ontdekt dat ik ook zeer geïnteresseerd ben in harde HR. Hoewel de theoretische lessen over HR-wetgeving mij niet aanspraken op de schoolbanken, veranderde dit volledig toen ik deze kennis kon toepassen in de praktijk."

 

Hura Hero

Vanaf april tot en met oktober, zal Fleur haar focus leggen op de ondersteuning van onze Talent collega’s.   

Hura is een warme organisatie, dat heb ik gemerkt tijdens mijn stage en mag ik nu nogmaals ervaren als Trainee! Wij streven ernaar om steeds op maat een traject te ontwerpen voor een klant, kandidaat of organisatie. Door de persoonlijke aanpak van al onze collega’s, kunnen we een collectief resultaat bekomen.”

 

 

Fleur versterkt ons team van april t.e.m. oktober.

Vragen rond assassment & development centers?

Neem contact op met Fleur

 

Het feit dat Fleur onze organisatie reeds kende vanuit het Outplacement luik, gaf haar extra bagage om mee te nemen in het Talent luik. Haar opgedane kennis kon mee overgedragen worden en bijdragen aan haar huidige functie.  

Als stagiaire kreeg ik de mogelijkheid om uit te groeien tot outplacementcoach. Tijdens de eerste weken woonde ik destijds de sessies bij om de info en werkwijze van mijn collega’s te absorberen. Aan het einde van mijn stageperiode, heb ik zelf een volwaardige sessie rond assertiviteit begeleid. Mijn huidige takenpakket binnen Hura bestaat uit een totaal andere invulling. Nu ben ik het aanspreekpunt voor kandidaten en organisaties in functie van assessment & development centers en verantwoordelijk voor de communicatie. Zo bel ik de kandidaten op om ze uit te nodigen en om te vertellen hoe die dag zal verlopen, onze aanpak etc. Ze zullen mij ook terugzien de dag zelf. Ik verzorg namelijk de opstart van de kandidaten en coördineer/begeleid het assessment & development center. Daarnaast behartig ik de planning en probeer de puzzelstukjes in elkaar te laten vallen tot één groot geheel. Dit maakt het leerrijk en geeft me de kans om verder uit te spitten waar mijn sterktes en ontwikkelingsmogelijkheden liggen. Bovendien kreeg ik opnieuw een warm welkom van mijn collega’s!”.

We wensen onze HR-hero Fleur nog veel succes en werkplezier bij Hura!